Jajka "8 marca" z kiełbasą

Auchan

Nawet najbardziej nieskomplikowana jajecznica "8 marca" z kiełbasą może wprowadzić odpowiedni nastrój na świąteczny dzień. Pozwól swojemu ukochanemu poczuć się wyjątkowo, nawet jeśli nigdy nie miałeś doświadczenia w gotowaniu. Z tej publikacji dowiesz się, jak z dostępnych składników przygotować uroczyste śniadanie. Dokończ publikację do końca, a Twoje marcowe 8 Jajka z kiełbasą będą mogły pretendować do miana dania na poziomie restauracji.

Łatwa jajecznica z kiełbasą

Wybór zawsze należy do Ciebie! Zawsze można zacząć swoją kulinarną uwagę od prostego dania. A prosta marcowa 8 jajecznica z kiełbasą nadaje się do tego idealnie.

Będziesz potrzebować:

    2 jajka; 1 łyżka masła; Sól, pieprz; 2-4 plasterki kiełbasy szynkowej; Trochę keczupu; Łosoś do podawania według uznania.

Przygotowanie:

    Twoje pierwsze 8 jajek z kiełbasą Marthy może wyglądać niezwykle prymitywnie, jak na zdjęciu. Ale możesz być pewien, że dla damy serca, nie będzie piękniejszy, jeśli jest przygotowany z sercem. Aby to się udało, przygotuj wcześniej prostą foliową foremkę. Zwiń kawałek folii i zwiń go w kształt serca. Przed użyciem posmaruj olejem wewnętrzną stronę, która będzie dotykać jajka. Rozgrzać patelnię z masłem. Umieść foremkę na patelni na maśle. Do foremki wbić jajko, posolić i popieprzyć. Przykryć i odstawić do czasu, aż jajko zastygnie. Ułożyć delikatnie na talerzu do serwowania. Przygotuj drugie jajko w ten sam sposób, układając numer 8. Obok położyć plasterki szynki, napisać ładny napis keczupem, jak na zdjęciu. Można też użyć do podania z łososiem, jak na zdjęciu. W tym celu ubij jajka w misce z solą i pieprzem. Kiełbasę pokroić na małe plasterki. Na rozgrzaną patelnię z olejem włożyć kiełbasę, lekko podsmażyć. Kiełbasę zalać jajkiem i przykryć. W międzyczasie z plastrów ryby uformować rozetki, ułożyć na brzegu talerza jak na zdjęciu. Następnie nałożyć przygotowane jajka "8 marca" z kiełbasą i podawać.

Delikatna jajecznica "8 marca" z kiełbasą i serem

Dzięki temu przepisowi otrzymacie jajecznicę "8 marca" z kiełbasą i serem o restauracyjnej porcji. Takie śniadanie zapewni wspaniały nastrój przez cały dzień.

Będziesz potrzebować:

    2 jajka; 5 plasterków ugotowanej kiełbasy; 4 kromki chleba; 140 g startego lub pokrojonego w plastry sera; 1 łyżka sosu beszamelowego;

Dla sosu beszamelowego:

    2 łyżki mleka; 4 łyżki masła 2 łyżki mąki 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. 1-2 łyżki soli (do smaku).

Przygotowanie:

    Zacznij od sosu beszamelowego. Roztopić masło i dodać mąkę, ciągle mieszając, przez około 2 minuty. Dodać mleko, ciągle ubijając. Gotować na średnim ogniu przez około 10 minut, aż mieszanina lekko zgęstnieje. Sos powinien być gęsty, ale wciąż lejący. Doprawić solą i pieprzem, a w razie potrzeby dodać startą gałkę muszkatołową. Włączyć piekarnik nagrzany do 200 stopni. Posmaruj kromki chleba oliwą, opiekaj, aż będą chrupiące z zewnątrz, ale miękkie w środku. Na jednej kromce chleba ułożyć plasterki kiełbasy. Na wierzchu kiełbasy ułożyć starty lub cienko pokrojony ser. Polej ser sosem beszamelowym. Na wierzchu położyć drugą kromkę chleba. Na wierzch wlać więcej sosu beszamelowego. Umieść kanapkę na blasze do pieczenia i piecz przez 10-15 minut. W czasie, gdy baza się piecze, na patelni z roztopionym masłem przygotować jajecznicę "8 marca". Należy pamiętać, że żółtko powinno pozostać płynne, a białko ugotowane. Wyjąć podstawę naczynia, nałożyć na nią jajko i podawać na gorąco.
Możesz również polubić: Przepisy na chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik Domowe sosy na zimę 11 sposobów na wykorzystanie cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, zdobądź polubienia i szukaj pysznych i przydatnych pomysłów na chefmarket.ru ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania w chefmarket❤.