Cebupizza po włosku

Każdy z nas choć raz pozwolił sobie na zjedzenie półgotowego jedzenia. Jednak mimo przyzwoitego smaku, jakość i skład tych dań pozostawia wiele do życzenia. Jest jednak wyjście: ugotuj sam swoje ulubione danie. Będzie on smakował o wiele lepiej niż ten sklepowy, a dodatkowo będziesz świadomy wszystkich składników swojego dania.

Nasz dzisiejszy przepis, który będziemy starali się powtarzać jak najczęściej: bardzo cenione w naszym kraju ceviche. Kurczak po włosku jest tu użyty jako farsz, a takie danie okazuje się bardzo smaczne i obfite. Istotą tego przysmaku, jest nadzienie zawinięte w ciasto, nadaje mu się formę mini pizzy. Następnie gotową potrawę zapieka się lub smaży, a potem podaje z różnymi sosami.

Istnieje tak wiele wariantów farszu do ceviche, że możesz wykorzystać nasz przepis na ciasto, zastępując nim jednocześnie farsz. W obu opcjach otrzymujemy bardzo ciekawą i smaczną przystawkę.

Przygotujemy klasyczny przepis z kurczakiem po włosku, który z pewnością zasmakuje Tobie i całej Twojej rodzinie. Uwierzcie mi, że po samodzielnym zrobieniu takiej cebupizzy, nie będziecie mogli już wrócić do półproduktów.

Cebupizza .

Zacznijmy gotowanie od listy niezbędnych składników:

Do przygotowania ciasta potrzebne będą:

    Mąka - 1,5 szklanki; Woda - 1 szklanka; Oliwa z oliwek - 1-2 filiżanki; Drożdże - 1 łyżka stołowa; Sól: 1-2 łyżki; Cukier - 1 łyżka;

Dla nadzienia:

    Filet z kurczaka - 1 filiżanka; Ser Suluguni - 1-2 filiżanki; Majonez - 1/4 szklanki; Świeże pieczarki - 1-2 filiżanki; Świeża pietruszka; Papryka; Oregano - 1-2 łyżeczki; Suszony czosnek 1/4 łyżeczki; Sól: 1-2 łyżki; Cukier - 1 łyżka.

Przygotowanie:

    Przygotuj wszystkie składniki wymienione na liście. Weź głęboką miskę i przesiej do niej mąkę. Włóż wodę do mikrofalówki na 1 minutę, a następnie dodaj do niej drożdże i pozostaw na czas do rozpuszczenia. Proces ten potrwa około 15 minut. W tym czasie dodajemy do mąki oliwę z oliwek, a następnie dodajemy już wodę i drożdże. Zacznij wyrabiać ciasto rękoma. W razie potrzeby dodaj trochę więcej mąki, ciasto powinno łatwo się formować i nie kleić się do rąk. Kiedy uzyskasz miękkie i elastyczne ciasto, przełóż je z powrotem do miski i przykryj ręcznikiem. Odstawić w ciepłe miejsce na 1,5-2 godziny. Powinien podwoić swoją objętość. Podczas gdy ciasto pęcznieje, przygotuj nadzienie. Bardzo drobno posiekać filet z kurczaka (można nawet pokroić go na mięso mielone). Dodajemy do niego paprykę, oregano, suszony czosnek, sól i cukier. Dobrze wymieszać, aby równomiernie pokryły się przyprawami z każdej strony. Postawić patelnię na ogniu, a następnie ułożyć na niej kurczaka. Podsmażamy na złoty kolor, następnie dodajemy pieczarki pokrojone w drobną kostkę. Smażyć wszystko, aż grzyby i kurczak będą ugotowane. Zetrzeć ser suluguni na drobnej tarce. Wyjmij ciasto i rozwałkuj je cienko. Nożem wycinamy z ciasta trójkąty, na środek każdego nakładamy ok. 1-1,5 łyżeczki farszu. Dodać startą suluguni do nadzienia. Przykryj trójkąt na wierzchu tym samym kawałkiem ciasta, a następnie użyj widelca, aby docisnąć ciasto wokół krawędzi. Powinieneś otrzymać trójkąt z żebrowanymi krawędziami. Zrób w ten sposób 20-25 sztuk, wykorzystując całe ciasto i nadzienie. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Posmarować formę oliwą z oliwek i ułożyć na niej cueboupizzę. Następnie posmaruj je mieszanką żółtka i wody, jeśli chcesz (dzięki temu będą miały ładny złoty kolor) i wyślij je do pieczenia przez 15 minut, aż ciasto będzie gotowe.

Podawać z ulubionymi sosami i smacznego! Bon appetit!

Możesz również polubić: Chrupiące ogórki przepisy na zimę na litrowy słoik Domowe sosy na zimę 11 sposobów na wykorzystanie cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, zdobądź polubienia i szukaj pysznych i przydatnych pomysłów na chefmarket.ru ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania w chefmarket❤.