Dania z mięsa

Łopatka jagnięca w piekarniku

Trudno o smaczniejsze i delikatniejsze mięso niż łopatka jagnięca przyrządzona w piekarniku. Pieczony w niskiej temperaturze zachwyci soczystością w środku i piękną skórką na zewnątrz. Wszystko zależy od mięsa. Łopatka jagnięca ma bardziej aromatyczny smak i jest łatwiejsza do...

Kurczak w kremowym sosie grzybowym przepis

Nie jest dla nikogo zaskoczeniem, że kurczak jest najbardziej pożądanym rodzajem drobiu w naszej diecie. Szczególnie pierś z kurczaka jest wykorzystywana do pierwszych dań, różnorodnych dań głównych, a filet w kremowym sosie grzybowym dodawany do sałatek to kulinarna klasyka. Tak więc...

Co można zrobić na obiad szybko i smacznie

Codzienne środowisko staje się tak szybkie i ulotne, jak to tylko możliwe. Dni powszednie przynoszą te same pytania. Szczególnie gospodynie domowe mają ich dużo. Takie pytanie brzmiałoby: co ugotować na obiad szybko, prosto i smacznie. Nadal istnieje wiele kryteriów dotyczących...

Pasztet z wątróbki z kurczaka: przepis krok po kroku

Historia pasztetu z wątróbek drobiowych, podobnie jak wielu innych znanych na całym świecie potraw, rozpoczęła się w kilku miejscach jednocześnie. Niemcy i Francja rywalizują o tytuł kraju, który jako pierwszy wyprodukował pasztet, co wydawałoby się logiczne, ale istnieje wersja, że...

Francuskie mięso: szybkie przepisy

Francuskie mięso to szybki przepis, którym można nakarmić całą rodzinę. Jest to jedno z najsmaczniejszych, najpopularniejszych i najłatwiejszych do wykonania dań mięsnych w kuchni rosyjskiej. Każdy obywatel radziecki wiedział, jak przyrządzić mięso po francusku. Przez...

Przepisy w piekarniku

Jedną z technik obróbki cieplnej żywności jest pieczenie w piecu. Wytrawni kucharze przygotowują w piekarniku najróżniejsze przepisy. To nie tylko znane wszystkim placki i pieczone w całości kurczaki. Ale wszelkie inne potrawy, które są przyzwyczajeni do gotowania, pieczenia, duszenia na...

Przepisy na najsmaczniejsze ciasta

W zależności od przeznaczenia, przepis na placek wieprzowy pieczony jest na bazie ciasta bez mąki lub drożdżowego. Pierwszy z nich to połączenie mąki, drożdży, soli i wody. Ciasto jest sztywne i ma chrupiącą skórkę. Przypominają one francuską bagietkę lub ciabattę. Można je...

Zupa grzybowa z serkiem topionym

Sezon grzybowy, który rozpoczyna się pod koniec lata i trwa przez większą część jesieni, to wspaniały czas i okazja, by rozpieszczać rodzinę i gości pyszną zupą grzybową.Zupa grzybowa z serem topionym od dawna jest klasyką smaku, grzyby i ser świetnie się komponują, a zupa z...

Naleśniki z mlekiem: najprostsze przepisy

Naleśniki z mlekiem, których przepis jest niezwykle prosty i znany każdej gospodyni domowej, są popularne nie tylko w okresie zapustów. Z pozoru prosty przysmak, który zna każdy z nas, może przybrać dowolny kształt, w zależności od towarzystwa i wyobraźni kucharza.Zastanów się, jakie...

Przygotowanie oryginalnego przepisu na wieprzowinę z papryką

Wieprzowina jest produktem dość delikatnym i łatwo ulega zepsuciu w wyniku niewłaściwego przyrządzenia. Zbyt długie gotowanie może spowodować, że ciasto będzie nieugniecione i sztywne. Istnieje wiele przepisów do wyboru, ale możemy śmiało powiedzieć, że jeszcze nigdy nie...