Dania z sercem z kurczaka

Serca kurcząt są popularnym produktem ubocznym. Małe i delikatne, gotują się w kilka minut. Są więc idealne na szybki obiad w tygodniu. Pięć minut smażenia i obiad gotowy! Kiedy już docenisz smak, szybkość gotowania i wysiłek włożony w przygotowanie, staniesz się częstym kucharzem serc z kurczaka. To proste, pożywne i bardzo smaczne!

Delikatne serduszka z kurczaka

Nawet dzieci uwielbiają dania z serc kurczaka! Przepis jest łatwy do wykonania, smakuje wyśmienicie: delikatny miąższ, przyjemnie chrupiąca konsystencja. Użyj kminku i oliwy z oliwek, aby wzmocnić smak.

Przygotuj się:

    450 g serc z kurczaka; 1 łyżka oliwy z oliwek; ½ łyżeczki czosnku w proszku; ¼ łyżeczki czarnego pieprzu; ½ łyżeczki cebuli w proszku; ½ łyżeczki mielonego kminku; Sól do smaku.

Jak się przygotować:

    Serca kurczaka dokładnie opłukać. Obrać rurki, jeśli są obecne. Umieść serca w wygodnej misce. Dodaj wszystkie zalecane przyprawy i oliwę z oliwek. Wymieszaj rękoma lub łyżką, aby przyprawy i olej zostały równomiernie rozprowadzone na podrobach. Rozgrzej dużą patelnię na średnim lub wysokim ogniu. Włożyć serca i smażyć przez 5 minut. Podczas smażenia regularnie mieszać, aby serca równomiernie się zrumieniły i usmażyły. Podawać na gorąco z sałatką ze świeżych warzyw i ziół.

Serca z kurczaka z cebulą i pieczarkami

Jeśli chodzi o bogate w składniki odżywcze produkty uboczne, serca kurczaka z pewnością znajdą się na szczycie listy preferencji. Mimo relatywnej taniości i przystępności, mają wysoką wartość odżywczą i przyzwoity smak. Bogate w białko i witaminę B, mogą być obecne w diecie dziecka. W tym daniu ich łagodny smak kurczaka doskonale komponuje się z jasno przyprawioną cebulą i pieczarkami.

Będziesz potrzebować:

    600 g serc z kurczaka; 1/3 łyżki mąki; 1 cebula; 300 g pieczarek; 1 ¾ łyżki bulionu z kurczaka; ¼ łyżeczki suszonego oregano (można zwiększyć według uznania); ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu; 1-2 łyżki oleju słonecznikowego; Sól do smaku; Ugotowany ryż do przybrania według uznania.

Jak się przygotować:

    Przygotuj niezbędne składniki do dania z serc kurczaka. Spłukać produkty uboczne i skórki z probówek. Przekroić serca na pół. Cebulę obrać, posiekać i pokroić w kostkę. Umyć grzyby, w razie potrzeby obrać. Pokroić w plastry o grubości około 0,5 mm. Na szerokiej, płytkiej patelni, na średnim lub wysokim ogniu, rozgrzej ½ szklanki oleju. Powoli dodawaj mąkę, aby zrobić zasmażkę. Gotuj, aż stanie się jasno lub średnio brązowy. Wyłączyć ogrzewanie. Na innej patelni, podgrzej łyżkę oleju na średnim lub wysokim ogniu. Dodaj cebulę i grzyby i gotuj przez 3 minuty, aby pozwolić na uwolnienie wilgoci. Wlać bulion z kurczaka, doprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać z przygotowanym na początku sosem z zasmażki. Doprowadzić szybko do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Spróbować i doprawić solą i przyprawami, jeśli to konieczne. Serca z cebulą, pieczarkami i sosem podawać na gorąco z ugotowanym ryżem.
Możesz również polubić: Chrupiące ogórki przepisy na zimę na litrowy słoik Domowe sosy na zimę 11 sposobów na wykorzystanie cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, zdobądź polubienia i szukaj pysznych i przydatnych pomysłów na chefmarket.ru ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania w chefmarket❤.