Makrela wędzona na gorąco

Auchan

Makrela forszmak to świetna propozycja na przystawkę na świątecznym stole. Ze względu na wysoką wartość odżywczą makreli, będzie obfita, a co najważniejsze - zdrowa. Danie o żydowskich korzeniach straciło dziś nieco na popularności. Ale bądźcie pewni, że gdy raz ugotujecie makrelę forshmak, na pewno będziecie chcieli wracać do tego dania dość często.

Makrela wędzona na gorąco Forschmack

Smak, jaki posiada wędzona na gorąco makrela forshmackerel jest niezrównany. Ryba ta ma bogatą i bardzo rozpoznawalną paletę smaków, którymi nasyca się pasztet. W połączeniu z pozostałymi składnikami, danie zasługuje na wysoką pochwałę.

Przygotuj się:

    1 makrela wędzona na gorąco; 2 cebulki sałaty; 2 kwaśne jabłka; 100g masła; 2 łyżki octu jabłkowego z cydru; 2 łyżki oliwy z oliwek; 4 kromki białego chleba; Sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie:

    Wyjmij wcześniej olej z lodówki, aby nabrał temperatury pokojowej. Namoczyć chleb w misce z wodą. Obrać cebulę, grubo posiekać i umieścić w misie blendera. Jabłka umyć, usunąć rdzeń i pokroić w plasterki. Dodaj jabłko do cebuli. Rybę pozbawić ości i skóry, miąższ przełożyć do misy blendera. Dodajemy chleb, uprzednio odciągając z niego nadmiar wilgoci. Zmielić zawartość na gładką masę. Wyłożyć na talerz, posolić, popieprzyć, dodać ocet jabłkowy i oliwę z oliwek. Dodać masło i bardzo dobrze wymieszać wszystkie składniki. Konserwy z makreli ułożyć w naczyniu i przykryć pokrywką. Przed użyciem schłodzić makrelę przez co najmniej godzinę. Do podania użyj świeżego żytniego chleba lub chleba z kminkiem.

Makrela Pikantna Peklowana Makrela Forschmackerel

To niewiarygodnie smaczne i pikantne danie z makreli na pewno zasmakuje każdemu. Użyj świeżych ryb z dużymi porostami mięsa na grzbiecie, aby uczynić to danie najsmaczniejszym, jakie kiedykolwiek było.

Przygotuj się:

    7 szt. pikantna solona makrela; 4 marchewki; 600g masła; 7 jaj kurzych.

Przygotowanie:

    Wyjmij wcześniej masło z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Marchewki umyć, włożyć do rondla i zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, dodać 1 łyżkę soli, gotować na średnim ogniu do miękkości i miękkości. W rondelku ugotować jajka na twardo. Makrelę obrać ze skóry i ości. Mięso rybne grubo posiekać, umieścić w misie blendera. Ugotowane i ostudzone marchewki obrać, grubo posiekać, włożyć do misy blendera. Obrać jajka, przekroić na pół, dodać do misy miksera. Dodać szczyptę mielonego pieprzu, zmielić wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli forszmak z makreli jest gęsty, dodaj trochę oleju słonecznikowego, zalewy z makreli lub zwykłej przegotowanej wody. Dopasuj zawartość soli i pieprzu. Umieścić w pojemniku, odstawić do lodówki na 1-2 godziny przed podaniem. Podawać na kromkach świeżego czarnego chleba z plasterkiem marynowanej cebuli lub papryki.
Możesz również polubić: Przepisy na chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik Domowe sosy na zimę 11 sposobów na wykorzystanie cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, zdobądź polubienia i szukaj pysznych i przydatnych pomysłów na chefmarket.ru ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania w chefmarket❤.