Naleśniki z kawiorem: przepis kulinarny

Auchan

Jedno z najlepszych dań kuchni rosyjskiej, które bardzo trafnie oddaje jej smak, można nazwać naleśnikami z kawiorem. Przepis na gotowanie jest wyjątkowy w swojej jedności, który w każdej rodzinie jest przygotowywany inaczej. Rzeczywiście, ile hostess, tyle smaków naleśników. Proporcje cukru i soli, konsystencja, ilość, skład chemiczny mąki - te i inne niuanse stają się przyczyną wyjątkowości każdej nowej porcji. Opierając się na tym, co sprawdzone, przygotuj własny przepis na naleśniki z kawiorem, którymi zachwyci się cała rodzina.

Naleśniki z kawiorem z łososia

Naleśniki z kawiorem to danie, które odzwierciedla jedwabistość trawiastych łąk i bogactwo północnych regionów. Natura, która daje wyborne mleko i luksusowe ziarna kawioru. Razem tworzą przystawkę, której smaku nie da się zapomnieć.

Wymagane:

    0,7 l mleka; 2 łyżki mąki; 1,5 łyżki cukru; Szczypta soli; 3 Jaja; 3 łyżki oleju słonecznikowego + 2 łyżki oleju do smażenia; Masło; 100g kawioru z łososia; 120g serka topionego; Ziele pietruszki według uznania.

Jak się przygotować:

    Rozbić jajka do miski, dodać cukier i sól. Za pomocą widelca, ubij tak, aby połączyć składniki. W przypadku naleśników nie musisz ubijać jajka na puszystą masę, więc nie przesadzaj. Wlać szklankę mleka, wymieszać widelcem. Mąkę przesiać do miski, zagnieść widelcem, dodając małymi partiami mleko. Dodać pozostałe mleko i olej słonecznikowy, wymieszać do połączenia. Odstawić ciasto na 10 minut w temperaturze pokojowej. Rozgrzej patelnię, aby przygotować naleśniki. Zanurz pędzel do gotowania w oleju słonecznikowym, posmaruj powierzchnię patelni cienką warstwą oleju. Na rozgrzany spód wlewamy 1/3 szklanki lub małą chochlę ciasta, rozprowadzamy okrężnymi ruchami tak, aby pokryło spód równomierną, cienką warstwą. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez dosłownie 2-3 minuty. Kiedy brzegi będą brązowe, delikatnie podważ je łopatką, aby oddzielić je od boków patelni. Obrócić łopatką na drugą stronę, zrumienić przez minutę i przełożyć na talerz o odpowiedniej średnicy. Posmaruj gorący placek masłem. Powtórzyć proces pieczenia z pozostałymi naleśnikami w ten sam sposób. Od czasu do czasu posmaruj patelnię cienką warstwą oleju. Kiedy wszystkie naleśniki są już usmażone, czas na formowanie porcji. W tym celu część naleśnika smarujemy serkiem topionym, kładziemy łyżeczkę kawioru, ładnie naciągamy. Naleśniki z kawiorem ułożyć na ładnym naczyniu do serwowania. Uzupełnij przepis o świeże zioła do dekoracji według uznania.

Kefirowe naleśniki z kawiorem

Nie mniej pyszne naleśniki z kawiorem przygotowywane są na kefirze. Przepis jest prosty w wykonaniu, spodoba się nawet początkującym.

Będziesz potrzebować:

    0,5 g kefiru; 3 jajka; 1 łyżka cukru; Szczypta soli; 2 łyżki oleju słonecznikowego + 2-3 do posmarowania patelni; 1,5 łyżki mąki; 100g kawioru z łososia; Masło.

Jak się przygotować:

    Rozbić jajka do miski, dodać sól i cukier. Wymieszać trzepaczką do uzyskania jednorodnej masy. Dodaj ½ kefiru i ½ mąki. Wymieszać do połączenia. Dodać pozostały kefir i mąkę, wlać olej słonecznikowy, wymieszać do połączenia. Pozostawić na stole na 10 do 15 minut. Patelnię posmarować cienką warstwą oleju, dobrze rozgrzać. Na rozgrzany blat wylać odrobinę ciasta, wyrównać. Smażyć aż będą chrupiące na brzegach, przerzucić na drugą stronę, zrumienić dosłownie przez kolejną minutę. Wyjąć placek na talerz, posmarować masłem. Pozostałe naleśniki przygotować w ten sam sposób. Podawać z kawiorem według przepisu, jak na zdjęciu lub jak kto woli.
Możesz również polubić: Chrupiące ogórki przepisy na zimę na litrowy słoik Domowe sosy na zimę 11 sposobów na wykorzystanie cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, zdobądź polubienia i szukaj pysznych i przydatnych pomysłów na chefmarket.ru ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania w chefmarket❤.