Proste przepisy na każdy dzień

Auchan

Publikacja ta zawiera proste przepisy na pożywny posiłek każdego dnia przy minimalnym czasie gotowania. Postępując zgodnie z łatwymi do wykonania instrukcjami, nawet początkujący poradzą sobie z kulinarnymi wyzwaniami. Przygotuj niedrogie, popularne produkty i smaczne posiłki dla całej rodziny. Ciesz się udanym gotowaniem w rękach!

Kurczak bez kości pieczony w piekarniku

Poniższe danie z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto szuka łatwych do wykonania przepisów na każdy dzień. Rodzaj, który pomoże po dniu pracy, aby spędzić nie więcej niż pół godziny, aby przygotować danie, i uzyskać obfite, smaczne i zdrowe obiad dla rodziny. Jak tylko przeczytasz poniższy przepis, pokochasz go i będziesz go często robić. Dlaczego? Bo to jest proste!

Składniki

  • 1 cały kurczak na 2 lub więcej kg;
  • 4 marchewki;
  • 1 cebula;
  • 1 cytryna;
  • 12 małych bulw ziemniaka;
  • 4 gałązki tymianku;
  • 2 liście laurowe;
  • 2 łyżki oliwy z oliwek;
  • Sól i pieprz do smaku.
Kurczak bez kości pieczony w piekarnikuPrzygotowanie

:

  1. Proste przepisy na każdy dzień, takie jak ten, są wybawieniem. Dodaj, zastąp inne warzywa tymi wymienionymi w składnikach, a za każdym razem będziesz mieć na stole nową, apetyczną odmianę pysznego dania. Ale zacznij przygotowywać go standardowo od oczyszczenia kurczaka i opłukania go.
  2. Wnętrze doprawić obficie solą i pieprzem. Następnie natrzeć tymi samymi przyprawami zewnętrzną stronę kurczaka. Odstawić do nasiąknięcia solą w temperaturze pokojowej.
  3. Cebulę i marchewkę obrać i umyć.
  4. Marchew i cebulę pokroić na duże kawałki (wielkości ok. 2,5-5 cm).
  5. Cytrynę pokroić na ćwiartki.
  6. Ziemniaki myjemy w łupinach - tak jak w szybkich przepisach dla leniwych. Jednak w rzeczywistości są one smaczniejsze i zdrowsze, gdy mają skórkę.
  7. Wysmarować masłem dużą formę do muffinów z otworem w środku.
  8. Do formy włożyć plasterki marchewki, cebulę, cytryny, czerwone ziemniaki, gałązki tymianku i liść laurowy.
  9. Skropić oliwą z oliwek, solą i pieprzem i wymieszać.
  10. Następnie zamknąć otwór w środku formy kawałkiem folii.
  11. Umieść kurczaka tak, aby zmieścił się nad otworem i wyszedł w stabilnej, pionowej pozycji.
  12. Zewnętrzną stronę kurczaka natrzeć oliwą z oliwek.
  13. Wstaw blachę do piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę i 45 minut. Przygotuj produkty w zaledwie 20-30 minut, piekarnik ugotuje dla Ciebie pyszne i proste przepisy na każdy dzień.
  14. Po upływie czasu wyjmij gotowego upieczonego kurczaka i warzywa. Wyjąć tuszkę na deskę do krojenia i pokroić na porcje. Podawać kurczaka z warzywami.

Pyszny klops z warzywami

Masz dość suchych i nudnych klopsików, które nie dają już gastronomicznej satysfakcji? Postępuj zgodnie z tymi prostymi wskazówkami i przygotuj soczyste, aromatyczne i smaczne klopsiki z warzywami. Podawać z kaszą, ziemniakami, wszelkiego rodzaju sałatkami lub pieczonymi warzywami. Na wszelki wypadek, jeśli lubisz proste i smaczne przepisy na każdy dzień, zapisz poniższą metodę gotowania klopsa.

Składniki:

  • 1 łyżka oleju;
  • 1 cebula;
  • 1 marchewka;
  • 1 łodyga selera;
  • 2 łyżki sosu Worcestershire;
  • 2 kromki białego chleba;
  • 1/2 szklanki mleka;
  • 500 gr. miazgi wołowej;
  • 500 gr. kotlety wieprzowe (łopatka);
  • 2 jajka;
  • 1/2 szklanki sosu pomidorowego;
  • 2 łyżki cukru;
  • Sól i pieprz;
  • Pietruszka do dekoracji.
Pyszny klops z warzywamiPrzygotowanie

:

  1. Mięso posiekać na mielone w maszynce do mięsa z drobnym mieleniem.
  2. Warzywa obrać, pokroić w drobną kostkę (0,5x0,5 cm. lub 1x1 cm.) Szybkie przepisy dla leniwych na każdy dzień, takie jak ten, są bardzo smaczne i sycące. Aby szybciej przygotować farsz, należy użyć wcześniej przygotowanego mięsa mielonego.
  3. Rozgrzać patelnię z olejem słonecznikowym, na gorącą powierzchnię położyć cebulę, marchewkę i seler.
  4. Gotować na średnim ogniu do miękkości. Zajmie to około 5 minut.
  5. Wyłączyć ogień i dodać sos Worcestershire.
  6. W dużej misce wymieszaj kromki chleba z mlekiem. Pozwól, aby chleb nasiąknął mlekiem.
  7. Do ugotowanego mięsa mielonego dodać mieszankę chlebową, jajka i przygotowane warzywa. Jeśli chcesz urozmaicić proste przepisy na każdy dzień, eksperymentuj z warzywami. Dodać kalafiora i paprykę.
  8. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Delikatnie ugniataj rękami, aby połączyć składniki.
  9. Włączyć piekarnik na 165-170 stopni.
  10. Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym.
  11. Mieszankę mięsa mielonego i warzyw ułożyć w podłużny prostokąt na blasze do pieczenia.
  12. W miseczce połącz sos pomidorowy i cukier, a następnie polej sosem bułkę.
  13. Piecz przez 1 godzinę lub dłużej, aż wewnętrzna temperatura bułki osiągnie 70 stopni.
  14. Pozostawić roladę na 10 minut, następnie posypać świeżą pietruszką i podawać.

Pieczeń w multikuchence

Pieczeń w garnku lub na blasze to tradycyjny rodzinny posiłek dla wielu rodzin. Przepisy te są przygotowywane w dużych ilościach na każdy dzień, tak że po powrocie z pracy do domu wystarczy je tylko odgrzać. Zapachy, które wypełniają dom podczas pieczenia są dosłownie obłędne w chwilach oczekiwania. A kiedy już wydaje się, że nie można dłużej czekać, magiczny głos matki wołającej na kolację pobudza i każe biec szybciej.

Składniki:

  • 1,5 kg bochenek;
  • 1-2 łyżki oleju
  • 1 szklanka płynu do gotowania (woda, bulion wołowy)
  • 6 papryczek (ostrych lub słodkich - do smaku);
  • 6 bulw ziemniaka;
  • 4 duże marchewki;
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki stołowe skrobi kukurydzianej
Pieczeń w szybkowarzePrzygotowanie

:

  1. Stosując opisaną poniżej technikę, możesz przygotować wiele prostych i smacznych posiłków na każdy dzień z dowolnymi innymi warzywami, jakie tylko chcesz. Użyj łopatki lub schabu, ewentualnie innej części tuszy, którą lubisz. Ale przepis mówi, że ma to być mięso bez kości.
  2. Do przygotowania składników potrzebny będzie szybkowar.
  3. Do miski wlewamy trochę oleju słonecznikowego, ustawiamy tryb smażenia.
  4. Na rozgrzaną patelnię kładziemy mięso, smażymy tak po 3 minuty z każdej strony.
  5. Po usmażeniu dodajemy płyn z gotowania - wodę (jeśli mamy - rosół), sól, pieprz, układamy na wierzchu paprykę. Zamknąć pokrywę multicookera, gotować pod wysokim ciśnieniem przez 40 minut.
  6. Proste domowe przepisy zwykle zawierają dostępne warzywa. Ziemniaki i marchewki obrać i umyć. Pokrój je na duże kawałki.
  7. Gdy timer do mięsa się wyłączy, należy przez 10-15 minut robić naturalne odciążenie, a następnie szybko uwolnić pozostałe ciśnienie.
  8. Zdejmij pokrywkę i dodaj marchewkę i kawałki ziemniaków.
  9. Gotować pod wysokim ciśnieniem przez 20 minut.
  10. Wymieszaj skrobię kukurydzianą z ½ szklanki wody.
  11. Gdy timer się wyłączy, przez 10-15 minut rób naturalne odblokowanie, a następnie szybko uwolnij pozostałe ciśnienie.
  12. Zdejmij pokrywę, przełóż pieczeń i warzywa na talerz - oto jak łatwo szybkowar umożliwia realizację prostych przepisów na każdy dzień. Dzięki zdjęciom gotowego dania, w ciekawy sposób prześledzić procesy.
  13. Skrobię wlewamy do sosu, który pozostał w misce i podgrzewamy w trybie sauté do uzyskania pożądanego stopnia zgęstnienia.
  14. Podawać gulasz, warzywa i sos.

Żeberka z grilla w szybkowarze

Ci, którzy spróbują żeberek BBQ, będą zachwyceni nie tylko smakiem niesamowitego mięsa, ale także sosem, pod którym jest ono pieczone. Aby nie odwracać uwagi od dania głównego, proponujemy podać je z pyszną sałatką. Zaintrygowany? W takim razie przygotuj z nami kilka szybkich przepisów na szybki posiłek każdego dnia i ciesz się dobrym smakiem już dziś! Wykorzystaj swój szybkowar i spraw, że nie będziesz musiał wychodzić z domu, aby przygotować idealny posiłek. Przeczytaj uważnie zawartość naczynia. Ma nietypowy składnik, którego musisz użyć.

Składniki:

  • 1,5-1,8 kg mięsistych żeberek;
  • 1 łyżka soli;
  • Pieprz do smaku;
  • 1 łyżka cebuli w proszku;
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku.

Na sos:

  • 1 filiżanka brązowego cukru
  • 1 filiżanka ketchupu;
  • 230g pokrojonego ananasa;
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku;
  • 70g. (puszka) śliwkowe jedzenie dla niemowląt.
Żeberka z grilla w szybkowarzePrzygotowanie

:

  1. Przygotuj z tej publikacji pyszne przepisy na każdy dzień i zadziw swoich bliskich talentem kulinarnym. Zwłaszcza, gdy masz do dyspozycji szybkowar oraz szczegółowy opis technik.
  2. Doprawić żeberka obficie solą, pieprzem, cebulą w proszku i czosnkiem w proszku.
  3. Ustawić program sauté na pieczenie żeberek z obu stron. Wlać 1-2 łyżki oleju, obsmażyć żeberka, odstawić.
  4. Dodaj do miski brązowy cukier, ketchup, pokrojonego ananasa, czosnek w proszku i śliwki. Wymieszaj produkty na gładki sos.
  5. Zrumienione żeberka posmarować ze wszystkich stron około 1/2 sosu.
  6. Przygotowane żeberka umieścić w szybkowarze i dodać 1/2 szklanki wody.
  7. Do gotowania szybkich przepisów na każdy dzień nie można sobie wyobrazić lepszego urządzenia.
  8. Wybrać tryb gotowania pod ciśnieniem i ustawić timer na 25 minut.
  9. Gdy timer się wyłączy, należy korzystać z naturalnej redukcji ciśnienia, aż wskaźnik ciśnienia opadnie.
  10. Otworzyć pokrywę, żeberka posmarować większą częścią pozostałej połowy sosu.
  11. Jeśli jest brojler, włóż go pod niego na kilka minut. Piecz, aż sos stanie się lepki i skarmelizowany.
  12. Żeberka podawać na ciepło z pozostałym sosem.

Zapiekanka fasolowa

Jeśli zastanawiasz się, co jest pyszne i obfite do zrobienia na kolację, proste przepisy na każdy dzień ze zdjęciami w komplecie z niesamowitą zapiekanką fasolową. To cudowne danie przyrządza się z przyjemnością i wyczekiwaniem!

Składniki:

  • 220g bekonu;
  • 450g mielonej wołowiny;
  • 1 cebula;
  • 300 gr. fasoli;
  • 1 filiżanka ketchupu;
  • 1 łyżka soli;
  • 1 łyżka cukru;
  • 1 łyżka octu.
Zapiekanka fasolowaPrzygotowanie

:

  1. Aby przygotować szybkie przepisy na każdy dzień, przygotuj się odpowiednio wcześnie. Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie.
  2. Gotować je rano przez 1 godzinę od momentu zagotowania. Fasola powinna mieć konsystencję półgotową.
  3. Boczek kroimy na wiórki lub w kostkę.
  4. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  5. Rozgrzać patelnię z 2 łyżkami oleju słonecznikowego.
  6. Umieść w nim boczek, mieloną wołowinę i cebulę, a następnie smaż, aż mielona wołowina będzie przesmażona.
  7. Nastaw piekarnik na 180 stopni.
  8. Przełóż zawartość patelni do formy do pieczenia z wysokim brzegiem.
  9. Dodaj fasolę do mięsa.
  10. Ketchup, sól, cukier i ocet wymieszać w miseczce i zalać zawartość naczynia.
  11. Przykryj naczynie folią i piecz przez 60 minut.

Możesz również polubić:

Makaron z mięsem mielonym: przepis w piekarniku

Bułka z ciasta biszkoptowego: przepis kulinarny

Łatwe przepisy na pączki

Przepisy na pstrąga

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Zarejestruj się i szukaj smaczne i przydatne pomysły na chefmarket.pl ????

Zapoznaj się z naszym menu!

3 kolacje dla dwojga z bezpłatnym
dostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu