Przepisy

Jak przyrządzić stek: przepisy krok po kroku

Na myśl o steku większość ludzi od razu wyobraża sobie kawałek soczystej wołowiny. Stopień jego przyrządzenia zależy oczywiście od upodobań danej osoby, ale fakt, że będzie to wołowina to klasyka.W rzeczywistości, jeśli zapytać profesjonalnego szefa kuchni o tym, jak gotować stek...

Zapiekanka z kalafiora i łososia

Jeśli chcesz wypróbować nowy, ciekawy przepis lub po prostu nie wiesz, co zrobić na obiad, ten artykuł jest właśnie dla Ciebie. Wybraliśmy dla Ciebie niesamowicie smaczny i obfity przepis, który z pewnością będziesz chciał powtórzyć. Jest to delikatna zapiekanka z kalafiora i...

Jak gotować białą fasolę w sosie pomidorowym

Biała fasola w sosie pomidorowym pełni rolę samodzielnego dania, przekąski i dodatku do mięs, ryb i warzyw. Są one nie tylko bardzo zdrowe, ale również niewiarygodnie smaczne, gdy są prawidłowo przyrządzone. Fasola jest bogata w białko roślinne. Dlatego są doskonałą alternatywą dla...

Barszcz zielony: Przepisy na klasyczne i wielkopostne zupy

W lecie, kiedy szczaw jest łatwo dostępny w sprzedaży, można zrobić zielony barszcz, przepis na tę zupę jest dość prosty. Pierwsze danie ma swoistą kwaskowatość, ale smak jest delikatniejszy niż zupa z kiszonej kapusty. Do przepisu można włączyć inne zielone składniki: szpinak...

Przystawka z pitą w 10 minut

Przystawka pita w 10 minut to świetna propozycja na szybkie śniadanie, przekąskę lub jako aperitif, gdy czekamy na danie główne. Można go przyrządzić z różnych składników: warzyw, sera, mięsa, ryb, a nawet owoców! Lavash może być używany do robienia bułek, bułek, małych patties...

Wypieki z kefirem: przepisy i zdjęcia

Ciasto bez zakwasu z kefirem Świeże ciasto z kefirem Składniki: kefir - 500 ml jajko - 1 szt. mąka pszenna - 800 g olej słonecznikowy - 3,5 łyżki. masło - 40 g cukier - 2 łyżki. Będziesz również potrzebować po jednej łyżeczce soli i sody oczyszczonej. W misce roztrzepujemy jajko...

Pyszne przepisy na pierogi z szynką i serem

Pierogi z szynką i serem są dość proste do wykonania, ale dość obfite i smaczne, a przepis jest dość łatwy. Podstawą jest ziemniak. Młode ziemniaki nie powinny być używane do produkcji klusek. Dzieje się tak dlatego, że ma niską zawartość skrobi. W związku z tym naleśniki mogą...

Jak smacznie przyrządzić langustynki

Langustyny zajmują szczególne miejsce wśród przysmaków z owoców morza. Istnieją różne sposoby ich przyrządzania. Ale delikatne, soczyste i niezwykle aromatyczne langustynki uzyskuje się w piekarniku. Aby poprawić właściwości smakowe, należy je upiec w marynacie. Kupowany produkt...

Pierogi z wiśniami: przepisy z fotografiami

Aby ciasto na pierogi z wiśniami było mocne, zagniatamy je w chłodnym miejscu z dodatkiem lodowatej wody. Zazwyczaj dodaje się również niewielką ilość oleju roślinnego, aby ciasto było bardziej elastyczne. Klasyczne pierogi z wiśniami Składniki: 2 t mąki; 1 łyżka wody; ½ łyżeczki...

Zupa rybna: przepisy z fotografiami

W zależności od użytej do gotowania ryby, zupa rybna może być biała, czerwona, czarna lub potrójna. Pierwszy rodzaj zupy przyrządza się na przykład z miętusa lub suma. Czerwoną zupę przyrządza się z ryb takich jak pstrąg lub jesiotr. Czarna zupa rybna jest robiona z karpia lub...