Przygotowanie oryginalnego przepisu na wieprzowinę z papryką
Wieprzowina jest produktem dość delikatnym i łatwo ulega zepsuciu w wyniku niewłaściwego przyrządzenia. Zbyt długie gotowanie może spowodować, że ciasto będzie nieugniecione i sztywne. Istnieje wiele przepisów do wyboru, ale możemy śmiało powiedzieć, że jeszcze nigdy nie przyrządzaliście wieprzowiny w ten sposób.
Jest to przepis na wieprzowinę w stylu azjatyckim z naszym specjalnym sosem, który sprawia, że mięso jest wyjątkowo delikatne, a sos i warzywa doskonale uzupełniają smak. Kawałki mięsa są chrupiące na zewnątrz, ale zachowują soczystość i kruchość wewnątrz. Wieprzowina z papryką to całkiem dobre połączenie, z którym ludzie często lubią eksperymentować.
Ten przepis jest często używany w małych azjatyckich restauracjach typu fast food i jest dość popularny. Nadaje się również jako dodatek do pełnowartościowego posiłku, ponieważ jest niezwykle pożywna. Jest dość prosty w przygotowaniu i nie sprawia żadnych kłopotów.
Przygotowanie oryginalnego przepisu na wieprzowinę z papryką
Lista niezbędnych składników do naszego schabu z papryką:
- Kotlety schabowe - 4 duże kotlety schabowe;
- Olej - 2 łyżki;
- Białe wino - 2 łyżki;
- Skrobia kukurydziana - 1 łyżka;
- Sól - 1 łyżka;
- Biały pieprz - 1-2 łyżki.
Przygotować:
- Skrobia kukurydziana - 1 1/4 szklanki;
- Olej roślinny - 1-2 filiżanki;
- Czosnek, 3 ząbki;
- Papryka Jalapeno - 1 szt;
- Papryka słodka - 1 przyprawa.
:
- Wymieszaj pokrojoną wieprzowinę z olejem roślinnym, winem, 1 łyżką skrobi kukurydzianej i solą. Wymieszaj lub rozprowadź marynatę rękoma, aż wieprzowina będzie równomiernie pokryta. Marynować mięso przez co najmniej 15 minut. Następnie w małej miseczce wymieszaj sól i pieprz.
- Na średniej wielkości patelnię wlej tyle oleju, aby przykryć połowę wieprzowiny. Podgrzewać na średnim ogniu aż do uzyskania gorącej wody. Przygotuj talerz wyłożony ręcznikami papierowymi.
- Dodaj czosnek i paprykę do oleju (pokrój paprykę w cienkie plasterki) i smaż, aż czosnek będzie jasnozłoty, a papryka jalapeño chrupiąca na brzegach, 1-2 minuty. Zdejmij je z patelni za pomocą szpatułki, odsączając z nadmiaru oleju i połóż na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami.
- Kiedy papryka i czosnek ostygną, przełożyć je do dużej miski.
- Dodaj 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej do zamarynowanych kotletów wieprzowych i wymieszaj, aby równomiernie pokryć je skrobią. Dodaj kotlety wieprzowe na patelnię po kilka sztuk na raz, aby nie zapychały patelni. Smaż przez 2-3 minuty z każdej strony, aż panierka będzie chrupiąca i lekko przyrumieniona.
- Zdjąć wieprzowinę z patelni, odsączyć z nadmiaru oleju i ułożyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Odczekaj co najmniej 10-20 sekund, aby papier wchłonął część oleju. Kiedy ugotujesz wszystkie kotlety, przełóż je do miski razem z papryką i czosnkiem.
Posypujemy wszystko połową soli i pieprzu i mieszamy do równomiernego rozprowadzenia. Spróbować wieprzowiny i w razie potrzeby doprawić jeszcze odrobiną soli i pieprzu. Jest wtedy gotowy do natychmiastowego podania.
Możesz również polubić:
Przepisy na chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik
Domowe sosy na zimę
11 sposobów na wykorzystanie cytryny
Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, polub i wyszukaj smaczne i przydatne pomysły na chefmarket.ru ????
Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania na Targu Szefów Kuchni❤.
3 kolacje dla dwojga z bezpłatnymdostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu