Tajemnice przygotowania włoskiej tarty z kremem truskawkowym

Auchan

Włoska tarta z kremem truskawkowym jest uważana za jeden z najbardziej popularnych deserów na całym świecie. Jest ceniona za prostotę przygotowania, doskonałe profile smakowe i minimalną ilość składników. Chciałabym zaznaczyć, że pomimo swojego wyrafinowania, deser ten uważany jest za niedrogi, tym bardziej latem, podczas zbiorów świeżych truskawek. We Włoszech tartę przyrządza się wyłącznie ze świeżych jagód. W tym przypadku tarta jest niesamowicie aromatyczna i pyszna. Jeśli jednak chcesz, możesz użyć mrożonych jagód.

Każdy wie, że truskawki dobrze komponują się ze śmietaną, która łagodzi kwaskowatość i słodycz truskawek. Dlatego też tartę podaje się z bitą śmietaną. To od Ciebie zależy, ile kremu podasz. Wszystko zależy od osobistych preferencji. Zasadniczo jest to delikatna tarta truskawkowa, ale z europejską nutą. Do ciasta dodaje się cynamon, który nadaje deserowi oryginalny smak. Baza jest zagniatana w ciągu kilku minut. Nie musi się zaparzać. Z tego powodu, zaraz po przygotowaniu, ciasto jest wylewane do formy i pieczone.

Tajniki robienia tarty z kremem truskawkowym

Do przygotowania tarty potrzebne nam będą dojrzałe, słodkie truskawki. Najlepiej, aby jagody były mniej więcej tej samej wielkości, dzięki czemu będą wyglądały bardziej wykwintnie. Użyj truskawek, które są jędrne. W przeciwnym razie będą one zbyt "mięsiste" w cieście. Dlatego Włosi nie pracują z mrożonymi jagodami. Ale jeśli rozmrozisz je prawidłowo, rezultat będzie tak samo dobry, jak w przypadku użycia dojrzałych jagód!

The Secrets of Making Italian Strawberries and Cream Tart

"Do uzupełnienia deseru użyjemy bitej śmietany. Krem można kupić w postaci gotowej. Ale lepiej będzie, jak samemu ją ubijecie. Tym bardziej, że w sklepie znajduje się specjalny produkt do ubijania. Taki krem szybko zamienia się w luksusowy krem! Jeśli chcesz, możesz dodać do kremu naturalne aromaty i wzmacniacze smaku. Syrop z cytryny działa świetnie. Cytryna podkreśli słodycz kruchego ciasta truskawkowego i sprawi, że smak będzie bardziej harmonijny. Jako miarki użyjemy szklanki o pojemności 200 ml.

Składniki:

  • Mąka pszenna - ½ łyżki;
  • Proszek do pieczenia - ½ łyżeczki;
  • Świeże truskawki - 150 gr;
  • Sól - ¼ łyżeczki;
  • Cukier - ¾ łyżki;
  • Masło - 100 gr;
  • Cynamon - 1 łyżka;
  • Jajka - 2 jajka; Cynamon - 1 łyżka;
  • Mleko - 2 łyżki;
  • Bita śmietana - 100 ml.
Tajemnice wykonania Tarty włoskiej z kremem truskawkowym

"Metoda

:
  1. W trakcie wyrabiania ciasta wstawiamy piekarnik nagrzany do 180 stopni;
  2. Przesiej mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia, cynamon i sól;
  3. W osobnej misce ubij zmiękczone masło z cukrem. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić, a masa powinna być miękka i puszysta. Jak tylko się rozpuści, dodaj mleko i jajka, ubijając masę jeszcze raz mikserem;
  4. Połączyć jajko i masło z suchymi składnikami. Szybko wymieszać ciasto łopatką;
  5. Wysmarować naczynie do pieczenia odrobiną masła i wlać do niego ciasto. Na wierzchu ciasta ułożyć truskawki przekrojone na pół. Delikatnie docisnąć truskawki, aby zapadły się w podstawę;
  6. Pieczemy naszą tartę przez 30-35 minut. Sprawdzić, czy jest gotowe za pomocą wykałaczki lub drewnianego szpikulca;
  7. Podczas gdy ciasto się piecze, ubij śmietanę. Pracuj na niskich obrotach, aby masa nie zamieniła się w masło;
  8. Tartę podawać na ciepło, polaną bitą śmietaną.

Możesz również polubić:

Przepisy na chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik

Domowe sosy na zimę

11 sposobów na wykorzystanie cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, polub i wyszukaj smaczne i przydatne pomysły na chefmarket.ru ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania na Targu Szefów Kuchni❤.

3 kolacje dla dwojga z bezpłatnym
dostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu