Trójkąty z ciasta twarogowego
Sernik to jeden z najpopularniejszych składników deserów. Można go używać do wyrobu serników, ciast, cukierków, serników lukrowanych, a nawet herbatników. A te ciasteczka są bardzo delikatne i smakiem bardzo przypominają dzieciństwo.
Któż z nas nie uwielbiał w dzieciństwie twarogowych ciastek w trójkątach? Robiły je nasze babcie i mamy, a ich smak pamiętamy na długo. Mają one kształt koperty, posypane są odrobiną cukru lub lukru i są niezwykle smaczne i soczyste. I nie jest zbyt trudno zrobić je samemu, zawierają składniki, które prawdopodobnie masz już w swojej lodówce.
Trójkąty zciasta twarogowegoMinutowe ciasteczka są często nazywane "ciasteczkami minutowymi", ponieważ są szybkie i łatwe do zrobienia i nie potrzeba wiele czasu na ich przygotowanie. Są świetne na te chwile, kiedy naprawdę masz ochotę na filiżankę herbaty i coś słodkiego, a w lodówce nic nie ma. To raj dla miłośników słodyczy!
Trójkąty z twarogu serowego
Do przygotowania tego deseru potrzebujesz tylko kilku prostych składników:
- Twarożek średnio tłusty - 2 szklanki;
- Cukier - 14 filiżanek;
- Mąka - 1,5 szklanki + do oprószenia powierzchni;
- Proszek do pieczenia - 1 łyżka;
- Masło - 1 2 opakowania;
- Cukier waniliowy - 1 łyżka;
- Sól na czubku noża.
:
- Przygotować wszystkie składniki. Możesz też od razu wstawić piekarnik do 180 stopni, ale pamiętaj, że ciasto będzie musiało odstać. Blachę do pieczenia lub formę, w której będziesz piec wcześniej, wyłóż folią/papierem i posmaruj masłem. Przygotuj również miskę, która jest wystarczająco głęboka, abyś mógł pokruszyć twaróg.
- Ostudzony twaróg przełożyć do miski i dodać cukier. Teraz użyj blendera zanurzeniowego, aby zmiażdżyć masę twarogową do kremowej konsystencji. Nie powinno być żadnych dużych grudek. Jeśli nie masz blendera, rozdrobnij widelcem do takiej samej konsystencji. Następnie roztopić masło w kuchence mikrofalowej i dodać do masy twarogowej. Dodać odrobinę soli i cukier waniliowy.
- Po dodaniu masła, delikatnie mieszamy nasze ciasto. Następnie mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie przesiewamy do ciasta. Po tym czasie ponownie wymieszaj ciasto łyżką, a następnie, gdy już zastygnie, zacznij wyrabiać rękami. Wyrobić ciasto na dość miękki i elastyczny kształt i zwinąć w kulę. Zawiń go w torebkę celofanową z folią i włóż do lodówki na 45-60 minut.
- Po upływie tego czasu wyjmij ciasto z lodówki, rozwiń je i połóż na posypanej mąką powierzchni. Rozwałkuj delikatnie ciasto, powinno być miękkie i nie kruche. Jeśli się rozpadnie, zostaw jeszcze na chwilę w lodówce. Ciasto rozwałkować bardzo cienko, a następnie wyciąć z niego krążki o średnicy ok. 10-12 cm.
- Przygotuj talerz z cukrem, zanurz każdy krąg w cukrze, a następnie złóż na pół. Następnie zanurz ciasto ponownie w cukrze i złóż ponownie. Gotowy produkt powinien mieć kształt warstwowego trójkąta. Umieść herbatniki na blasze do pieczenia, upewniając się, że są rozdzielone, a następnie włóż je do piekarnika.
- Piecz trójkąty przez 22-25 minut, a następnie wyjmij je z piekarnika. Powinien być tylko lekko niedogotowany, aby pozostał miękki.
Pozwól mu całkowicie ostygnąć, najpierw wyjmując go z formy. Następnie podajemy trójkąty z herbatą! Bon appetit!
Możesz również polubić:
Przepisy na chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik
Domowe sosy na zimę
11 sposobów na wykorzystanie cytryny
Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, polub i wyszukaj smaczne i przydatne pomysły na chefmarket.ru ????
Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania na Targu Szefów Kuchni❤.
3 kolacje dla dwojga z bezpłatnymdostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu