Zupa z mięsa wędzonego: przepis krok po kroku

Ta aromatyczna zupa z wędzonego mięsa z pewnością urozmaici Twoje codzienne menu. Oryginalny smak wędzonego mięsa w rosole podbije serca Twojej rodziny i przyjaciół. Na szczęście łatwo jest zrobić smaczną zupę z wędzonki. Nawet początkująca gospodyni poradzi sobie z tym zadaniem. Rezultaty są warte poświęconego czasu.

Przepyszny przepis na zupę z wędzonki

Przygotowanie tej aromatycznej zupy zajmie nie więcej niż 40 minut. Można go przyrządzić zarówno jako danie dnia powszedniego, jak i świąteczne. Poniżej zostaną namalowane składniki do przygotowania zupy w dwulitrowym garnku.

Składniki:

  • 180 gramów mięsa wędzonego;
  • 200 gramów kapusty pekińskiej;
  • 300 gramów ziemniaków i tyle samo pomidorów;
  • małą cebulę i marchewkę;
  • kilka gałązek pietruszki;
  • 2 łyżki stołowe oleju roślinnego;
  • 1,5 litra wody;
  • pieprz i sól.
Zupa z mięsa wędzonego: przepis ze zdjęciem krok po krokuSposób

przygotowania

:
  1. Przed przyrządzeniem potrawy dokładnie umyj i oczyść warzywa.
  2. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
  3. Weź patelnię lub rondel o grubych ściankach. Wlać olej roślinny. Wsypać cebulę i smażyć przez 3-4 minuty na średnim ogniu.
  4. Zetrzeć marchew na grubej tarce. Dodajemy je do cebuli i smażymy jeszcze około 5 minut.
  5. Wędzonkę pokroić w plastry i dodać do warzyw. Zmniejsz ogień i mieszając smaż przez 3-5 minut, aż uwolni się przyjemny aromat dymu.
  6. Do garnka wlewamy wodę (jeśli smażenie odbywa się na patelni, warzywa i mięso przekładamy do garnka) i doprowadzamy do wrzenia.
  7. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do naszej zupy. Gotować przez 10-15 minut na średnim ogniu.
  8. Zetrzeć miąższ pomidora na grubej tarce i dodać do garnka. Na powierzchni utworzy się piana, którą należy usunąć. Gotować przez około 10 minut.
  9. Pokroić kapustę pekińską. Wlać do garnka razem z pozostałymi składnikami. Gotować nie dłużej niż 5 minut.
  10. W ostatniej fazie dodajemy do zupy drobno posiekaną natkę pietruszki. Po tym czasie wyłączamy ogień i przykrywamy garnek pokrywką, aby napar się zaparzył. Po 10 minutach danie jest gotowe do podania.

Bon appetit!

Może Ci się również spodobać:

Auchan

Przepisy na Chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik

Domowe sosy na zimę

11 sposobów na wykorzystanie cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Dostosuj się, polub i wyszukaj smaczne i zdrowe pomysły na chefmarket.pl ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania na Targu Szefów Kuchni❤.

3 kolacje dla dwojga z bezpłatnym
dostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu