Zupa z pstrąga z pomidorami i chili

Dzisiaj przygotujemy tradycyjną pikantną zupę meksykańską, która jest bardzo znana we wszystkich hiszpańskojęzycznych rodzinach. Zupa ta jest podawana na wszystkie okazje, od niezobowiązujących obiadów po uroczyste stoły. Dodaje się wiele różnych ryb, najważniejsze jest zachowanie odpowiednich proporcji przypraw. Dzięki lekkiemu posmakowi papryczki chilli i nieco mdłemu smakowi ryby, danie ma doskonały i bardzo harmonijny smak.

Chcesz chudnąć ??

zakwas z buraków

wspomaga spalanie tłuszczu. Zobacz !

Dziś przygotujemy klasyczną zupę z pstrąga z pomidorami i chili. Gotuje się bardzo szybko i jest dość sycące. Dzięki naszemu prostemu i nieskomplikowanemu przepisowi, nie będziesz miał wielu pytań dotyczących przygotowania takiej zupy.

Zupa fasolowa krok po kroku

Zabierzmy się za gotowanie. Do tej meksykańskiej zupy fasolowej, będziesz potrzebował:

  • Filet z pstrąga - 800 gr;
  • Woda - 1,5 szklanki;
  • Pomidor - 3-4 szt;
  • Oliwa z oliwek - 2 łyżki;
  • Papryczka chili - 2 szt;
  • Cebula - 1/ 4 szt;
  • Mąka - 3 łyżki;
  • Bulion warzywny - 3,5 szklanki;
  • Ziemniaki - 5-6 szt;
  • Mleko odtłuszczone - 2,5 szklanki;
  • Sól - 1/2 łyżeczki;
  • Pieprz czarny - 1/ 2 łyżeczki;
  • Kukurydza - 2 filiżanki;
  • Skórka z cytryny - 1 łyżka;
  • Awokado - 1szt. Awokado - 1 sztuka (opcjonalnie).

Zupa z pstrąga z pomidorami i chilliPrzygotowanie

:

  1. Jeśli pstrąg jest zamrożony, rozmroź go. Następnie opłucz filety z pstrąga pod bieżącą wodą, po czym osusz je papierowymi ręcznikami. Aby przygotować filety, w dużej płytkiej patelni doprowadź wodę do wrzenia. Dodajemy filety, pokrojone w kostkę lub kawałki o pożądanej wielkości. Jeśli używasz filetów z puszki, możesz pominąć tę część. Następnie doprowadź wodę do wrzenia, a gdy to nastąpi, zmniejsz ogień. Gotuj rybę na małym ogniu pod przykryciem przez 6-8 minut lub do momentu, gdy pstrąg będzie miękki i zacznie się łatwo kruszyć. Kiedy to nastąpi, wyjmij filety z patelni, odsączając płyn.
  2. W dość dużej patelni lub rondlu z grubym dnem podgrzej olej na średnim lub wysokim ogniu. W ten sam sposób dodajemy drobno pokrojoną papryczkę chilli i posiekaną cebulę. Można to zrobić w blenderze. Gotować dokładnie mieszając warzywa przez 3 minuty lub do całkowitego ugotowania. Następnie delikatnie wmieszać mąkę; gotować na średnim ogniu, ciągle mieszając, przez 1 minutę. Cebula stanie się półprzezroczysta, a papryka złocista.
  3. Stopniowo dodawaj bulion do papryki i cebuli, po około filiżance na raz. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojone pomidory, mleko, sól i czarny pieprz. Doprowadzić płyn do wrzenia, a następnie delikatnie zmniejszyć ogień. Gotować zupę pod przykryciem przez 15 minut lub do czasu, aż warzywa zmiękną, mieszając od czasu do czasu. Po upływie tego czasu dodać kukurydzę i dusić jeszcze przez 2 minuty. Nie zapomnij zamieszać! Ostrożnie dodaj ugotowaną lub konserwowaną rybę i skórkę z cytryny. Pozostawić na ogniu jeszcze przez kilka minut, a następnie wyjąć.

Posyp zieloną cebulą i innymi ziołami na wierzchu i, jeśli chcesz, małymi plasterkami awokado. Smacznego! Smacznego!

Możesz również polubić:

Przepisy na chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik

Domowe sosy na zimę

11 sposobów na wykorzystanie cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, polub i wyszukaj smaczne i przydatne pomysły na chefmarket.ru ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania na Targu Szefów Kuchni❤.

3 kolacje dla dwojga z bezpłatnym
dostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu

Zawsze nowe gazetki promocyjne zobacz!