Naleśniki kamuflażowe z kremem cytrynowo-czekoladowym

Chcesz zaskoczyć swojego obrońcę Ojczyzny? Następnie przygotować naleśniki kamuflażowe z kremem cytrynowo-czekoladowym. Oczywiście, proces pieczenia zajmuje dość dużo czasu. Ale warto. Na stole pojawi się smaczny smakołyk, który jest również zdrowy. Zielony odcień nadamy naleśnikom za pomocą mrożonej zieleniny: szpinaku i koperku lub pietruszki. Jeśli chcesz, aby naleśniki były niezapomniane, możesz je przyrządzić w kształcie serca.

Istnieje kilka możliwości przygotowania tego dania. Rozważymy najprostszą z nich. Przygotujmy naleśniki w zielonym kolorze, uzupełniając je kremem cytrynowym i czekoladowym. Takie połączenie odcieni na talerzu stworzy wrażenie "kamuflażu" na talerzu. Naleśniki będą wyglądały bardzo nietypowo. Dlatego Twój mężczyzna na pewno je polubi!

Jak przyrządzić kamuflażowe naleśniki z kremem cytrynowo-czekoladowym?

Poniższy przepis trudno nazwać przepisem codziennym. Ale jeśli masz w rodzinie zawodowego wojskowego, to zdecydowanie powinno się to wziąć pod uwagę. Naleśniki można upiec według ulubionego przepisu. Ważne jest tylko, aby dodać do nich naturalny barwnik w postaci świeżych lub mrożonych ziół. Jeśli chodzi o krem, to do jego przygotowania potrzebujemy prostych składników. Nie ma sensu stać godzinami przy piecu. Ważne jest, aby danie było ciekawe, ale aby na jego przygotowanie poświęcić niewiele czasu. Przepis prezentowany poniżej dotyczy właśnie takich opcji!

Składniki:

    Mąka pszenna - 1 łyżka; Mleko - 1,5 łyżki + 80 ml na krem; Szpinak mrożony - 30 gr; Jajko kurze - 2 szt. na naleśniki + 2 szt. na krem; Soda - ½ łyżeczki; Sok z cytryny - 1 łyżka / soda oczyszczona; Cukier - ½ łyżki na naleśniki + 100g na krem; Olej roślinny - 2 łyżki; Sól - szczypta; Cytryna - 1 plwocina; Masło - 20 gr; Kakao w proszku - 3 łyżki.

Metoda przygotowania:

    Najpierw musimy posiekać szpinak do stanu puree. To właśnie on nada gotowemu ciastu naleśnikowemu piękny zielony odcień; W osobnej misce ubij jajka z cukrem i szczyptą soli. Jak tylko masa stanie się jednolita, dodaj do niej szpinak i mleko; Stopniowo dodawać mąkę. Możesz potrzebować trochę więcej lub mniej mąki. Przyjmij konsystencję jako wskazówkę; Następnie dodaj sodę oczyszczoną i olej roślinny; Teraz piecz placki, aż się lekko zarumienią. Naleśniki układa się w stos na talerzu; Kiedy naleśniki się usmażą, przygotujmy krem. W tym celu należy usunąć skórkę z cytryny i zetrzeć ją na tarce o drobnych oczkach. Wyciśnij sok z miąższu. Wymieszaj cukier z cytrynową skórką i sokiem. Rozetrzeć masę tłuczkiem i odstawić na kilka minut. Skórka powinna pozwolić cukrowi nabrać aromatu; Dodać 1 jajko i 10 g masła. Ubij mieszankę. Masa powinna stać się pulchna i zwiewna. Następnie przełożyć podstawę do kąpieli wodnej. Gotuj śmietanę przez 3-5 minut, aż zgęstnieje, ciągle mieszaj, aby nie powstały grudki; W osobnej misce wymieszaj pozostały cukier z jajkiem. Wymieszaj trzepaczką, dodaj mleko, masło i kakao w proszku i ubijaj. Podstawa powinna być umieszczona w kąpieli wodnej na kilka minut. Jak tylko na powierzchni zaczną się tworzyć bąbelki, zdejmij krem z ognia; Pozostaw krem do całkowitego ostygnięcia, a następnie ułóż go w muffinkach. Naleśniki z przygotowanym kremem podajemy na stół na gorąco!
Możesz również polubić: Przepisy na chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik Domowe sosy na zimę 11 sposobów na wykorzystanie cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, zdobądź polubienia i szukaj pysznych i przydatnych pomysłów na chefmarket.ru ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania w chefmarket❤.

Auchan