Naleśniki: przepis z mlekiem i zieleniną
Dobre poranki są różne dla każdego. Ale równie przyjemne dla wszystkich, jeśli na śniadanie przygotujesz przepis na naleśniki z zieleniną. Pyszne i apetyczne porcje są dobre bez dodatków, ale też rewelacyjne z różnymi sosami. Jako samodzielne danie podaje się je z różnymi dodatkami. Czerwona ryba, grzyby, farsz mięsny czy łosoś doskonale harmonizują ze sobą smakowo. Kombinacje, które tworzą świetne połączenie w smaku, czytaj dalej w publikacji.
Naleśniki: przepis z mlekiem i zieleniną
Co może być lepszego niż pachnący, rozpływający się w ustach naleśnik, dopiero co zdjęty z gorącej patelni? Prawdopodobnie nie ma osoby, której taki smakołyk nie musiałby przypaść do gustu. A gdy maluchy będą zajadać się słodkościami, przygotuj przepis na naleśniki dla dorosłych z zieleniną. Można je podawać bez farszu z sosem lub z cienką warstwą pasztetu. To będzie bardzo smaczne!
Będziesz potrzebować:
- 0,6 ml. mleka;
2 jajka; - Jajka;
Szczypta soli;
1 łyżka polewy bez cukru;
2 łyżki mąki;
2 łyżki oleju słonecznikowego;
Świeże zioła do smaku (pietruszka, koperek, kolendra, zielona cebulka lub inne).
Jak się przygotować:
- Zestaw zieleniny można zmieniać w zależności od upodobań. Zieleninę opłukać, drobno posiekać i odstawić.
Wbić jajka do miski i ubijać aż do połączenia.
Dodać cukier, sól, wymieszać.
Wlać część mleka, przesiać do ciasta filiżankę mąki. Wymieszać trzepaczką do połączenia.
Wlać resztę mleka i dodać mąkę, połączyć, aby nie było grudek.
Do ciasta wsypać posiekaną zieleninę, dodać 2 łyżki oleju roślinnego, dobrze wymieszać.
Rozgrzać patelnię, posmarować ją cienką warstwą oleju słonecznikowego.
Wlać ¼ łyżki ciasta (lub małą chochlę) na spód, spłaszczyć i zrumienić.
Odwróć naleśnik, usmaż z drugiej strony.
Wyjąć na talerz. Aby zapobiec łamaniu się brzegów, posmaruj je cienką warstwą masła.
Przygotowanie naleśników powtórzyć w podobny sposób, przy podawaniu podawać osobno pasztet lub rozsmarować go na naleśnikach, złożonych w trójkąt.
Naleśniki z zieleniną i twarogiem
Zacznij poranek od zadbania o swoje zdrowie. Przygotuj przepis na naleśniki z ziołami i twarogiem i ciesz się ich bajecznym smakiem. Z pewnością spodoba się każdemu. W dodatku danie jest nie tylko pyszne, ale i stanowi prawdziwą bombę witaminową!
Będziesz potrzebować:
- 0,6 ml mleka;
6 jaj;
2 łyżki mąki;
1 łyżka bez cukru; 1 łyżka;
Szczypta soli;
2 łyżki masła;
2 łyżki oleju słonecznikowego do posmarowania patelni;
Koperek, pietruszka lub inna świeża zielenina;
600 gr twarogu.
Jak się przygotować:
- Roztopić masło.
Jajka ubić z solą i cukrem.
Wymieszać mleko z jajkami.
Dodać twaróg, ubić mikserem.
Wlać masło i wymieszać.
Dodać mąkę i zagnieść ciasto bez grudek.
Zieleninę poszatkować, dodać do ciasta i wymieszać.
Odstawić na 10 minut, a następnie rozgrzać patelnię. Rozgrzaną powierzchnię posmarować cienką warstwą oleju roślinnego.
Na patelnię wlewać po łyżce ciasta, wygładzając, aby powstał cienki placek. Zrumień z jednej strony, a następnie delikatnie przewróć na drugą. Ułóż na talerzu chrupiący, puszysty placek.
Powtórz w ten sam sposób z resztą ciasta.
Naleśniki podawać na ciepło lub na gorąco, z kwaśną śmietaną.
Możesz również polubić: Przepisy na chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik Domowe sosy na zimę 11 sposobów na wykorzystanie cytryny
Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, zdobądź polubienia i szukaj pysznych i przydatnych pomysłów na chefmarket.ru ????
Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania w chefmarket❤.
Auchan