Naleśniki: przepis z mlekiem i zieleniną

Dobre poranki są różne dla każdego. Ale równie przyjemne dla wszystkich, jeśli na śniadanie przygotujesz przepis na naleśniki z zieleniną. Pyszne i apetyczne porcje są dobre bez dodatków, ale też rewelacyjne z różnymi sosami. Jako samodzielne danie podaje się je z różnymi dodatkami. Czerwona ryba, grzyby, farsz mięsny czy łosoś doskonale harmonizują ze sobą smakowo. Kombinacje, które tworzą świetne połączenie w smaku, czytaj dalej w publikacji.

Naleśniki: przepis z mlekiem i zieleniną

Co może być lepszego niż pachnący, rozpływający się w ustach naleśnik, dopiero co zdjęty z gorącej patelni? Prawdopodobnie nie ma osoby, której taki smakołyk nie musiałby przypaść do gustu. A gdy maluchy będą zajadać się słodkościami, przygotuj przepis na naleśniki dla dorosłych z zieleniną. Można je podawać bez farszu z sosem lub z cienką warstwą pasztetu. To będzie bardzo smaczne!

Będziesz potrzebować:

    0,6 ml. mleka; 2 jajka; - Jajka; Szczypta soli; 1 łyżka polewy bez cukru; 2 łyżki mąki; 2 łyżki oleju słonecznikowego; Świeże zioła do smaku (pietruszka, koperek, kolendra, zielona cebulka lub inne).

Jak się przygotować:

    Zestaw zieleniny można zmieniać w zależności od upodobań. Zieleninę opłukać, drobno posiekać i odstawić. Wbić jajka do miski i ubijać aż do połączenia. Dodać cukier, sól, wymieszać. Wlać część mleka, przesiać do ciasta filiżankę mąki. Wymieszać trzepaczką do połączenia. Wlać resztę mleka i dodać mąkę, połączyć, aby nie było grudek. Do ciasta wsypać posiekaną zieleninę, dodać 2 łyżki oleju roślinnego, dobrze wymieszać. Rozgrzać patelnię, posmarować ją cienką warstwą oleju słonecznikowego. Wlać ¼ łyżki ciasta (lub małą chochlę) na spód, spłaszczyć i zrumienić. Odwróć naleśnik, usmaż z drugiej strony. Wyjąć na talerz. Aby zapobiec łamaniu się brzegów, posmaruj je cienką warstwą masła. Przygotowanie naleśników powtórzyć w podobny sposób, przy podawaniu podawać osobno pasztet lub rozsmarować go na naleśnikach, złożonych w trójkąt.

Naleśniki z zieleniną i twarogiem

Zacznij poranek od zadbania o swoje zdrowie. Przygotuj przepis na naleśniki z ziołami i twarogiem i ciesz się ich bajecznym smakiem. Z pewnością spodoba się każdemu. W dodatku danie jest nie tylko pyszne, ale i stanowi prawdziwą bombę witaminową!

Będziesz potrzebować:

    0,6 ml mleka; 6 jaj; 2 łyżki mąki; 1 łyżka bez cukru; 1 łyżka; Szczypta soli; 2 łyżki masła; 2 łyżki oleju słonecznikowego do posmarowania patelni; Koperek, pietruszka lub inna świeża zielenina; 600 gr twarogu.

Jak się przygotować:

    Roztopić masło. Jajka ubić z solą i cukrem. Wymieszać mleko z jajkami. Dodać twaróg, ubić mikserem. Wlać masło i wymieszać. Dodać mąkę i zagnieść ciasto bez grudek. Zieleninę poszatkować, dodać do ciasta i wymieszać. Odstawić na 10 minut, a następnie rozgrzać patelnię. Rozgrzaną powierzchnię posmarować cienką warstwą oleju roślinnego. Na patelnię wlewać po łyżce ciasta, wygładzając, aby powstał cienki placek. Zrumień z jednej strony, a następnie delikatnie przewróć na drugą. Ułóż na talerzu chrupiący, puszysty placek. Powtórz w ten sam sposób z resztą ciasta. Naleśniki podawać na ciepło lub na gorąco, z kwaśną śmietaną.
Możesz również polubić: Przepisy na chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik Domowe sosy na zimę 11 sposobów na wykorzystanie cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, zdobądź polubienia i szukaj pysznych i przydatnych pomysłów na chefmarket.ru ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania w chefmarket❤.

Auchan