Naleśniki z kiełbasą i serem

Wiedza o tym, jak zrobić te wspaniałe naleśniki z kiełbasą i serem, z pewnością zmieni Twoje tradycje niedzielnego śniadania. Można je zrobić w mgnieniu oka, a smakują równie dobrze jak pizza czy kanapki. Puszyste, delikatne, smaczne i obfite naleśniki z pewnością przypadną do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.

Naleśniki z kiełbasą i serem

Odmień swoje rodzinne tradycje śniadaniowe, przygotowując naleśniki z kiełbasą i serem według poniższego przepisu. Na pewno pokochasz ich zwiewność i niesamowity smak. Szczególnie dobrze smakują z jajecznicą i plasterkami świeżego pomidora. Odrobina pietruszki i kompozycja na dzień dobry jest gotowa do podania i spożycia!

Zalecana lista składników:

  • 1 ½ szklanki mąki;
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej;
  • ¼ łyżeczki mielonego pieprzu;
  • ⅛ łyżeczki soli;
  • 1 jajko;
  • 1 ½ łyżki ciężkiego kefiru;
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego;
  • 1 łyżka cukru;
  • 120g kiełbasy;
  • ½ łyżki startego sera cheddar lub innego sera.

Terriny

z kiełbasą i seremSposób

przyrządzania

:
  1. W poręcznej misce roztrzepać jajko, dodać sól i cukier, ubić trzepaczką.
  2. Wlać kefir i wymieszać z masłem.
  3. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę.
  4. Dodać mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, pieprz, wymieszać na gładką masę.
  5. Dodajemy pokrojoną kiełbasę i starty ser, ponownie mieszamy i odstawiamy w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut.
  6. Rozgrzać patelnię z olejem słonecznikowym.
  7. Przygotuj deskę, naczynie lub tacę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby wchłonął nadmiar oleju po smażeniu.
  8. Za pomocą łyżki stołowej nakładaj porcje na gorącą powierzchnię patelni. Smażyć na umiarkowanym ogniu, w przeciwnym razie ciasto może stać się wilgotne w środku. Przewrócić na drugą stronę i smażyć pod przykryciem.
  9. Gotowe frytki ułóż na przygotowanej powierzchni z ręcznikiem. W ten sam sposób przygotuj porcje z reszty ciasta.

Frytki z kiełbasą i serem

Jeśli masz upodobanie do idealnie pysznych potraw, koniecznie powinieneś zrobić naleśniki z kiełbasą i serem. Odkryjesz w nich subtelną równowagę między słodkim i słonym.

Zalecana lista składników:

  • 225g jogurtu;
  • ¼ łyżki podwójnej śmietany;
  • 1 jajko;
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego;
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej;
  • ¼ łyżeczki soli;
  • 1-1,5 łyżki mąki
  • 120g ugotowanej kiełbasy;
  • 100 g sera.

Naleśniki

z kiełbasą i seremSekwencja

gotowania

:
  1. W średniej misce ubij jajko drucianą trzepaczką, aż będzie puszyste. Wymieszać z jogurtem, śmietaną i olejem roślinnym.
  2. W małej misce wymieszaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól z mąką.
  3. Wymieszaj widelcem suche składniki, aż do równomiernego rozprowadzenia.
  4. Dodaj suche składniki do mokrych składników i dobrze wymieszaj.
  5. Dodać kiełbasę i ser do ciasta i dobrze wymieszać.
  6. Odstawiamy na około 10 minut i pieczemy na rozgrzanej patelni posmarowanej masłem, tak jak zwykłe frytki. Zmniejszyć ogień do średniego, przykryć pokrywką, aby środek dobrze się ugotował.

Możesz również polubić:

Przepisy na Chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik

Domowe sosy na zimę

11 sposobów na wykorzystanie cytryny

Auchan

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, polub i wyszukaj smaczne i przydatne pomysły na chefmarket.ru ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania na Targu Szefów Kuchni❤.

3 kolacje dla dwojga z bezpłatnym
dostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu