Naleśniki z kiełbasą i serem
Wiedza o tym, jak zrobić te wspaniałe naleśniki z kiełbasą i serem, z pewnością zmieni Twoje tradycje niedzielnego śniadania. Można je zrobić w mgnieniu oka, a smakują równie dobrze jak pizza czy kanapki. Puszyste, delikatne, smaczne i obfite naleśniki z pewnością przypadną do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.
Naleśniki z kiełbasą i serem
Odmień swoje rodzinne tradycje śniadaniowe, przygotowując naleśniki z kiełbasą i serem według poniższego przepisu. Na pewno pokochasz ich zwiewność i niesamowity smak. Szczególnie dobrze smakują z jajecznicą i plasterkami świeżego pomidora. Odrobina pietruszki i kompozycja na dzień dobry jest gotowa do podania i spożycia!
Zalecana lista składników:
- 1 ½ szklanki mąki;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej;
- ¼ łyżeczki mielonego pieprzu;
- ⅛ łyżeczki soli;
- 1 jajko;
- 1 ½ łyżki ciężkiego kefiru;
- 2 łyżki oleju słonecznikowego;
- 1 łyżka cukru;
- 120g kiełbasy;
- ½ łyżki startego sera cheddar lub innego sera.
Terriny
z kiełbasą i seremSposóbprzyrządzania
:- W poręcznej misce roztrzepać jajko, dodać sól i cukier, ubić trzepaczką.
- Wlać kefir i wymieszać z masłem.
- Kiełbasę pokroić w drobną kostkę.
- Dodać mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, pieprz, wymieszać na gładką masę.
- Dodajemy pokrojoną kiełbasę i starty ser, ponownie mieszamy i odstawiamy w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut.
- Rozgrzać patelnię z olejem słonecznikowym.
- Przygotuj deskę, naczynie lub tacę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby wchłonął nadmiar oleju po smażeniu.
- Za pomocą łyżki stołowej nakładaj porcje na gorącą powierzchnię patelni. Smażyć na umiarkowanym ogniu, w przeciwnym razie ciasto może stać się wilgotne w środku. Przewrócić na drugą stronę i smażyć pod przykryciem.
- Gotowe frytki ułóż na przygotowanej powierzchni z ręcznikiem. W ten sam sposób przygotuj porcje z reszty ciasta.
Frytki z kiełbasą i serem
Jeśli masz upodobanie do idealnie pysznych potraw, koniecznie powinieneś zrobić naleśniki z kiełbasą i serem. Odkryjesz w nich subtelną równowagę między słodkim i słonym.
Zalecana lista składników:
- 225g jogurtu;
- ¼ łyżki podwójnej śmietany;
- 1 jajko;
- 2 łyżki oleju słonecznikowego;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej;
- ¼ łyżeczki soli;
- 1-1,5 łyżki mąki
- 120g ugotowanej kiełbasy;
- 100 g sera.
Naleśniki
z kiełbasą i seremSekwencjagotowania
:- W średniej misce ubij jajko drucianą trzepaczką, aż będzie puszyste. Wymieszać z jogurtem, śmietaną i olejem roślinnym.
- W małej misce wymieszaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól z mąką.
- Wymieszaj widelcem suche składniki, aż do równomiernego rozprowadzenia.
- Dodaj suche składniki do mokrych składników i dobrze wymieszaj.
- Dodać kiełbasę i ser do ciasta i dobrze wymieszać.
- Odstawiamy na około 10 minut i pieczemy na rozgrzanej patelni posmarowanej masłem, tak jak zwykłe frytki. Zmniejszyć ogień do średniego, przykryć pokrywką, aby środek dobrze się ugotował.
Możesz również polubić:
Przepisy na Chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik
Domowe sosy na zimę
11 sposobów na wykorzystanie cytryny
AuchanCzy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, polub i wyszukaj smaczne i przydatne pomysły na chefmarket.ru ????
Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania na Targu Szefów Kuchni❤.
3 kolacje dla dwojga z bezpłatnymdostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu