Niedrogie i pyszne przepisy

Auchan

Życie w trybie oszczędnościowym jest skomplikowane. Ale nie jest to mniej produktywne. Nie tylko oszczędzasz środki na ważny cel, ale także Twój osąd działa doskonale. Trzeba się zastanowić, co tanio i smacznie ugotować, jakich prostych produktów użyć i jak je połączyć. Dlatego absolutnie warto uzyskać rekomendacje, zapisać przepisy na smaczne potrawy, których koszt jest w przystępnym przedziale cenowym.

Pikantna sałatka z marchewki z serem i kukurydzą

Surówka z marchewki to zastrzyk witamin dla organizmu. Szczególnie w zimnej porze roku, kiedy warzywa są poza zasięgiem cenowym. A jeśli zastanawiasz się, co zrobić tanio i smacznie, koniecznie powiel ten prosty przepis.

Przygotuj się:

  • 2-3 duże marchewki o wadze 1 kg;
  • 3-4 ząbki czosnku;
  • 200 gr. sera topionego;
  • 3-4 jajka kurze;
  • 1 słoik kukurydzy kiszonej 350g;
  • 200 g. paluszków krabowych (z szynki, grzybów lub innych);
  • Sól, pieprz;
  • Majonez.
Pikantna sałatka z marchewki z serem i kukurydząJak

gotować:

  1. Sałatka ze świeżą marchewką to coś, co każdy może przygotować szybko i niedrogo. Nawet bez podstawowych umiejętności kulinarnych. Marchewki obrać i umyć.
  2. Ugotować jajka na twardo (po ugotowaniu gotować przez 7 minut).
  3. Zetrzeć marchewkę na tarce (grubo lub marchew koreańska).
  4. Na marchewki zetrzeć serek topiony.
  5. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy do marchewki.
  6. Ostudzone jajka pokroić w drobną kostkę i dodać do reszty produktów.
  7. Wiele niedrogich przepisów jest robionych z domowym majonezem. Jest niedrogi i smaczny. Przygotować majonez lub użyć gotowego majonezu.
  8. Otwórz puszkę kukurydzy, odcedź płyn, ale nie do końca. Dodaj kukurydzę i marynatę (dosłownie 20-30 ml) do sałatki.
  9. Paluszki krabowe pokroić w kostkę. Można też zastąpić szynką, kiełbasą, pieczarkami, szczypiorkiem lub czymkolwiek innym, co można niedrogo przygotować.
  10. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać.
  11. Można dodać trochę posiekanych ziół do smaku.
  12. Pozostawić do namoczenia na 2-3 godziny, a następnie podawać.

Przystawka: naleśniki z kapustą i grzybami

Blini to tradycyjny przysmak kuchni rosyjskiej. Miękkie, pachnące, obfite porcje są łatwe do przygotowania. Z odpowiednio dobranym nadzieniem, taki smakołyk będzie stanowił idealną przekąskę do rodzinnego posiłku. Placki z kapustą są zawsze tanie i pyszne. Przepisy na składniki dania zostawiamy poniżej.

Przygotuj się:

  • 0,5 л. mleko;
  • 3 jajka;
  • 200g mąki (lub trochę więcej);
  • 1,5 łyżki cukru;
  • Szczypta soli;
  • Olej słonecznikowy;
  • 0,5 kg. duszonej kapusty lub po 1 cebuli i marchewce, 1 kg kapusty i 1 łyżka koncentratu pomidorowego;
  • 300g pieczarek;
  • 50g masła do posmarowania naleśników.
Przystawka: naleśniki z kapustą i grzybamiJak

gotować:

  1. Naleśniki z nadzieniem słodkim lub wytrawnym - budżetowe przepisy na każdy dzień. Stanowią świetne śniadanie, wspaniałą przekąskę, a nawet kolację. Aby przygotować smakołyk, zacznij od kapusty.
  2. Jeśli nie masz przygotowanych, uduś je. W tym celu należy drobno posiekać główkę kapusty o wadze 1 kg.
  3. Posypujemy szczyptą soli i lekko rozgniatamy dłońmi.
  4. Marchew i cebulę obrać, posiekać.
  5. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.
  6. Rozgrzej patelnię do duszenia z odrobiną oleju słonecznikowego.
  7. Można też przygotować szybki, łatwy, smaczny i tani gulasz z kapusty dzień wcześniej. Podsmażamy cebulę i marchewkę, cały czas mieszając.
  8. Dodać grzyby i smażyć, aby uwolnić nadmiar wilgoci.
  9. Dodać poszatkowaną kapustę. Zmniejsz ogień, załóż pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Nie zaleca się dodawania większej ilości wody, aby duszona kapusta nie stała się płynna.
  10. Doprawić solą i pieprzem. Gdy kapusta będzie na wpół ugotowana dodać 1-1,5 łyżki koncentratu pomidorowego, wymieszać. Dopasować sól i pieprz.
  11. Szybko przygotować ciasto na naleśniki. Pyszne, niedrogie przepisy na naleśniki z przystępnymi dodatkami przyrządza każda gospodyni domowa. Twoi goście będą zachwyceni.
  12. Jajka rozbić do miski, dodać cukier, sól, ubić trzepaczką.
  13. Dodaj odrobinę mleka i ubijaj.
  14. Przesiej połowę mąki, ubijaj, aby rozbić grudki.
  15. Dodaj jeszcze połowę mleka, a następnie ponownie mąkę.
  16. Dodać 1,5 łyżki oleju słonecznikowego, wymieszać. Odstawić na 10-15 minut.
  17. W międzyczasie przygotuj kapustę i grzyby, przełóż farsz na talerz.
  18. Rozgrzać patelnię, smażyć naleśniki jeden po drugim.
  19. Posmaruj brzegi naleśników masłem, aby nie wyschły.
  20. Teraz złóż smakołyki i masz niesamowity posiłek, który można przygotować smacznie i niedrogo. Połóż łyżkę kapusty na brzegu placka i zawiń tak, aby nadzienie znalazło się w środku. Zalecamy podgrzanie go przed podaniem.

Wątróbka z kurczaka duszona z cebulą w śmietanie

Wątróbka z kurczaka jest bogata w witaminy i mikroelementy. Oprócz wspaniałego smaku i delikatnej konsystencji jest łatwy w przygotowaniu i niedrogi. Z wątróbką drobiową proste i niedrogie przepisy są gotowe w kilka minut. Aby produkt pozostał miękki, wystarczy smażyć go przez 2-3 minuty z każdej strony. Zwróć uwagę na ten ważny niuans, aby cieszyć się delikatną wątrobą pod cebulą.

Przygotuj się:

  • 0,5 kg wątróbki z kurczaka;
  • 1 duża cebula;
  • 200 ml. kwaśnej śmietany;
  • 2-3 ząbki czosnku;
  • pieprz, sól;
  • 100 gr. mąki;
  • 30-50 gr. masła;
  • Olej słonecznikowy.
Wątróbka drobiowa duszona pod cebulą w śmietanieJak

gotować:

  1. Duszona wątróbka to coś, co można łatwo i tanio przygotować. Ale żeby danie wyszło smaczne i estetyczne, oczyść wątrobę z nadmiaru tłuszczu, ewentualnych folii.
  2. Cebulę obrać i pokroić w cienkie paski.
  3. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju słonecznikowego.
  4. Plastry wątróbki zanurzamy w mące, delikatnie rozkładamy na patelni.
  5. Smażyć z każdej strony przez 2-3 minuty.
  6. Do małego kociołka włożyć wątróbkę, posolić i popieprzyć.
  7. Na tym etapie można doskonalić przepisy na tanie posiłki. Jeśli są dostępne grzyby, można je dodać. Niewielka ilość startej marchewki doda pikantnej słodyczy.
  8. Wątróbkę posmarować cebulą, polać śmietaną, dodać łyżkę masła.
  9. Przykryć kociołek pokrywką i dusić na małym ogniu, aż cebula zmięknie.

Ziemniaczane łupiny w piekarniku

Wątróbki z łódeczek ziemniaczanych są świetnym dodatkiem do gulaszu z wątróbek. Używając ziemniaków i niewielkich ilości niedogotowanych ziemniaków można przygotować wiele smacznych i niedrogich przepisów. Zacznij od klasycznego pokrycia dachowego i eksperymentuj do woli z dodatkami.

Przygotuj się:

  • 1 kg. Ziemniaki średniej wielkości;
  • 0,5 kg. Podcherevka;
  • Olej słonecznikowy;
  • Sól, przyprawy.
Okręty z ziemniakami w piekarnikuJak

gotować:

  1. Aby przygotować strączki, należy wcześniej rozgrzać piekarnik.
  2. Umyć bulwy w skórce. Połóż je na ręczniku papierowym, aby wyschły.
  3. Strąki pokroić w cienkie plasterki. Kolejny przepis na niedrogi posiłek na co dzień, dodaj kawałek szynki lub wędzonego kurczaka, ser, zioła i czosnek do smaku.
  4. Każdą bulwę przekroić poziomo na pół.
  5. Posolić połówki ziemniaków i plasterki kukurydzy.
  6. Kawałki pieprzymy, dodajemy przyprawy i mieszamy razem.
  7. Blachę do pieczenia posmarować cienką warstwą oleju słonecznikowego.
  8. Połówki ziemniaków ułożyć na blasze przekrojoną stroną do dołu.
  9. Włożyć wykałaczkę do każdej bulwy.
  10. Połóż plasterek kukurydzy pod spodem, aby przypominał żagiel.
  11. Teraz pozostało zrobić szybkie i tanie niesamowicie smaczne danie. Piec w temperaturze 200 stopni do miękkości.
  12. Kiedy ziemniaki będą miękkie, a na dnie pojawi się smaczna skórka, statki są gotowe. Pozostawić w piekarniku na 5-10 minut po wyłączeniu, następnie wyjąć i podawać danie.

Możesz również polubić:

Przepis na chichin z ziemniakami i serem

Pstrąg: oryginalne przepisy kulinarne

Ciastka Fortuny: przepis z fotografiami

Kefir kebab z wieprzowiną: przepis krok po kroku

Podobają Ci się nasze artykuły? Śledź nas i szukaj smaczne i przydatne pomysły na chefmarket.ru ????

Wypróbuj nasze menu!

3 kolacje dla dwojga z bezpłatnym
dostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu