Przepisy na gorące posiłki na rok 2020

Auchan

Gospodynie z wielką starannością dobierają przepisy na gorące dania na 2020 rok. W końcu uważa się, że sposób, w jaki świętuje się nowy rok, jest sposobem, w jaki się go spędza. A Ty chcesz mieć obfitego, obfitego i bogatego Sylwestra. Dlatego też świąteczne menu ma ogromne znaczenie. W końcu to menu na pierwsze minuty nowego roku po gongu. I podczas gdy zimne przekąski są przekazywane ze starego na nowy rok, gorące potrawy są podawane w nowym roku. Oznacza to, że są one przygotowywane ze szczególną troską i inspiracją do dobrego startu. Dlatego ważne jest, aby wiedzieć, co przygotować na Sylwestra 2020 i mieć przepisy, które są sprawdzone. Właśnie to znajdziesz w tej publikacji. Wybieraj!

Paszteciki z farszem

Mięso na świątecznym stole jest ważnym atrybutem. Zasługują one na szczególną uwagę. Musi więc być nie tylko smaczna, ale też apetyczna i aromatyczna. Aby zadowolić swoją rodzinę przy świątecznym stole, przygotuj klops na sposób włoski - "Polpettone". Użyj sera jako nadzienia w przepisach na gorące dania w 2020 roku. Dodaj również grzyby i cebulę, aby wzmocnić smak.

Wymagane dla podstawy:

  • 500 gr. mięsa z indyka;
  • 300 gr. mięsa wieprzowego;
  • 1 jajko;
  • 75 gr. kromka chleba;
  • 200 gr. szynki lub gotowanej kiełbasy;
  • 50 gr. sera;
  • Sól, pieprz;
  • 125 ml. mleka.

Wymagane przy wypełnieniach:

  • 150 gr. sera;
  • 150 gr. pieczarki;
  • 1 cebula;
  • 200 g. boczku do zawijania.
Meatloaf z farszemSposób

przygotowania

:
  1. Namoczyć chleb w mleku.
  2. Mięso wieprzowe i indycze rozdrobnić w maszynce do mięsa.
  3. Wyciśnięty chleb przepuścić przez maszynkę do mięsa.
  4. Jeśli nie wiesz, co zrobić na Sylwestra 2020 z mięsa mielonego, przepisy zawarte w tej publikacji są dobrym pomysłem.
  5. Szynkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa mielonego.
  6. Ser zetrzeć na tarce do mięsa, dodać jajko;
  7. Dodać sól i przyprawy, dobrze wymieszać mięso mielone.
  8. Obrać i umyć pieczarki i cebulę. Grzyby drobno posiekać, a cebulę pokroić w kostkę.
  9. Rozgrzać patelnię z 1 łyżką oleju.
  10. Podsmaż grzyby, aby wydobyć z nich wilgoć.
  11. Dodajemy cebulę i smażymy do momentu, aż stanie się półprzezroczysta.
  12. Możesz wykorzystać go jako podstawę do gorących przepisów 2020 z innymi polewami. Zamiast pieczarek można użyć kombinacji sera i szynki. Nie należy zastępować sera. W roku białego szczura jest on tradycyjnym składnikiem świątecznego stołu.
  13. Przygotuj arkusz papieru pergaminowego.
  14. Ułożyć na nim mięso mielone w kształcie prostokąta.
  15. Paski boczku układamy lekko na zakładkę na mięsie mielonym, tak aby przykryły powierzchnię mięsa mielonego.
  16. Posypać serem na wierzchu i posypać podsmażonymi pieczarkami i cebulą.
  17. Zwinąć od brzegu.
  18. Teraz czas na włączenie piekarnika do 200 stopni.
  19. Bułka to coś, na co przepis do wykonania na nowy 2020 rok nie będzie trudny nawet dla początkującego kucharza. W końcu procesy są dość proste.
  20. Upewnij się, że brzegi są dobrze połączone i ser nie wycieka.
  21. Owinąć powierzchnię rolki paskami boczku.
  22. Zawiń papier na wierzch rolki, zawijając brzegi jak batonik.
  23. Umieścić potrawę w naczyniu do pieczenia. Piec przez 45 minut.
  24. Wyjąć z blachy, odwrócić papier.
  25. Piec przez kolejne 20 minut. Jeśli posiadasz funkcję grillowania, warto wykorzystać ostatnie 10 minut.
  26. Podawać na gorąco.

Ziemniaki pieczone

Na uroczystych ucztach ziemniaki rzadko należą do przeszłości. I nasze przepisy na gorące ziemniaki w 2020 roku nie są wyjątkiem. Z tym, że podanie jest trochę inne niż zwykle. Ziemniaki Harmony - pyszne, obfite i smaczne. Biorąc pod uwagę symbol roku, robimy je z nadzieniem z boczku i sera. Ale dla innej uroczystości, można zmienić farsz.

Będziesz potrzebować:

  • 10-15 bulw ziemniaka;
  • 300g bekonu;
  • 200-300g sera;
  • 3 ząbki czosnku;
  • 100 gr. masła;
  • Mielona mieszanka pieprzowa, sól.
Pieczone ziemniakiJak

przyrządzać:

  1. Harmonijka ziemniaki - jest bardzo zalecane, aby przygotować na Nowy Rok 2020 według przepisu. Danie okazuje się apetyczne w wyglądzie i niesamowite w smaku.
  2. Użyj ziemniaków z założoną skórką. Umyj je dokładnie skrobaczką. Jeśli na powierzchni znajduje się wiele niedoskonałości, lepiej je zedrzeć.
  3. Włączyć piekarnik i nagrzać go do 200 stopni.
  4. Połóż 2 drewniane szpatułki na desce. Pomiędzy nimi umieścić bulwę ziemniaka.
  5. Nacięcia wykonuj tak, aby nóż opierał się na szpatułce i nie przecinał jej do końca.
  6. Przybliżona odległość między nacięciami wynosi 7 mm.
  7. Boczek i ser pokroić w cienkie plasterki.
  8. Nie zapomnij zapisać w swoich zakładkach przepisów na gorące dania na 2020 rok, takich jak ten. To danie jest idealne na każdy świąteczny posiłek. Roztopić masło.
  9. Obrać czosnek i przecisnąć go przez masło.
  10. Posolić i popieprzyć ziemniaki.
  11. Każdą bulwę posmarować masłem za pomocą pędzla kuchennego z wierzchu i wewnątrz pomiędzy nacięciami.
  12. Do każdego kawałka wkładamy boczek, na przemian z serem.
  13. Naczynie do zapiekania posmarować olejem.
  14. Ułożyć polędwiczki i przykryć folią.
  15. Piec przez 20 minut pod folią.
  16. Następnie zdejmij folię i piecz przez kolejne 20-25 minut, aby zrumienić powierzchnię.

Mięso w stylu Orłowa z grubą warstwą

Jeśli czasochłonne gotowanie nie jest Twoją pasją, wiemy dokładnie, co można przygotować na świąteczny stół podczas Sylwestra 2020. Poniższe danie wygląda odświętnie, a jednocześnie świetnie smakuje. Dość pożywne, z pewnością nasyci Twoją rodzinę lub gości.

Będziesz potrzebować:

  • 1 kg schabu wieprzowego bez kości;
  • 1,5 kg. ziemniaków;
  • 3 cebule;
  • 100g. kremowego serka topionego;
  • 150 gr. twardego sera;
  • 200 g. pieczarek;
  • 100 g. masła;
  • 100 ml. majonezu;
  • Sól, przyprawy do smaku.
Mięso z puchacza z grubą warstwąSposób

przyrządzania

:
  1. Mięso umyć, namoczyć.
  2. Ziemniaki i cebulę obrać, umyć.
  3. Do przepisów na gorące dania dla 2020 roku spróbuj dodać ser w obfitości. W tym daniu występują 2 jego odmiany i nie bez powodu. Pokrój cienkie plasterki serka topionego. Zetrzeć twardy ser do osobnej miski.
  4. Mostek kroimy w plastry o grubości 5-7 mm. Lekko ubić.
  5. Ziemniaki pokroić na ok. 1 cm krążki.
  6. Ziemniaki włożyć do miski, posolić, wymieszać.
  7. Użyj naczynia do pieczenia z wysokimi brzegami. Dno wysmarować olejem słonecznikowym.
  8. Na dnie ułożyć plastry mostka. Doprawić lekko solą i pieprzem.
  9. Masło pokroić na małe kawałki, rozprowadzić je po powierzchni mięsa.
  10. Na wierzchu mięsa ułożyć warstwę plasterków ziemniaków.
  11. Jeśli nie jesteś pewien, co przyrządzić na Sylwestra 2020 z grzybami, nasze przepisy są w sam raz! Pieczarki pokroić w paski, cebulę w krążki lub półkrążki.
  12. Doprawić ziemniaki solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć warstwę serka topionego.
  13. Na ser położyć warstwę pieczarek.
  14. Na pieczarki położyć krążki cebuli. Umiarkowanie posolić i popieprzyć.
  15. Przykryć folią, piec w temperaturze 190 stopni przez 60 minut.
  16. Do startego sera dodać majonez, wymieszać.
  17. Po 50 minutach zdjąć folię. Na wierzch nakładamy łyżką porcję lub robimy cienką warstwę masy serowo-majonezowej.
  18. Pozostawić do zapieczenia na kolejne 20-25 minut.

Stek wołowy

Jeśli nie masz ochoty na wielogodzinne gotowanie, wiemy dokładnie, co możesz przygotować na Sylwestra 2020. Stek wołowy jest jednym z najbardziej apetycznych dań gorących, jakie można zjeść. Jego przygotowanie nie zajmie więcej niż pół godziny, a goście będą zachwyceni.

Będziesz potrzebować:

  • 1 kg polędwicy wołowej;
  • 8-10 ząbków czosnku;
  • 2 gałązki rozmarynu;
  • 3-5 łyżek sosu sojowego;
  • 1 łyżka musztardy;
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego;
  • 1 łyżka miodu;
  • Zmielona mieszanka pieprzu do smaku;
  • Sól do smaku.
Stek wołowyJak

przyrządzać:

  1. Umyć schab wołowy. Pokroić na kawałki po ok. 200 g każdy.
  2. Zwilżyć ręcznikiem papierowym.
  3. Obrać 6 ząbków czosnku i przecisnąć do miseczki.
  4. Do miski dodać miód, musztardę, 1 łyżkę oleju słonecznikowego, wymieszać.
  5. Każdy kawałek mięsa natrzeć kaszą z obu stron. Można dodać przyprawy lub zioła do smaku.
  6. Kawałki mięsa włożyć do miski. Każdą z nich polej odrobiną sosu sojowego.
  7. Pozostawić do zamarynowania w temperaturze pokojowej przez 30 minut lub dłużej.
  8. Rozgrzej patelnię z 1-2 łyżkami oleju.
  9. Dodajemy obrane ząbki czosnku (to co zostało) i rozmaryn.
  10. Wytrzeć mięso serwetką.
  11. Połóż steki na rozgrzanej powierzchni.
  12. Smażyć na średnim ogniu przez 3 minuty z każdej strony.
  13. W zależności od tego, jaki stopień gotowości preferujesz, dokończ w rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach przez 5 do 7 minut. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem.

Możesz również polubić:

Makaron z mięsem mielonym: przepis w piekarniku

Bułeczki z ciasta biszkoptowego: przepis kulinarny

Łatwe przepisy na pączki

Przepisy na pstrąga

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Zarejestruj się i szukaj smaczne i przydatne pomysły na chefmarket.ru ????

Zapoznaj się z naszym menu!

3 kolacje dla dwojga z bezpłatnym
dostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu