Przystawka w zaledwie 20 minut

Znając wypróbowane i prawdziwe przepisy oraz mając odpowiedni zestaw składników, nawet wykwintną przekąskę można łatwo przygotować w zaledwie 20 minut! W tej publikacji znajdziesz właśnie takie dania: szybkie w przygotowaniu, piękne do podania i wyjątkowo smaczne!

Przystawka z prosciutto Roses

Zaprezentuj tę pyszną przystawkę na najbliższej uroczystości, a goście pomyślą, że zatrudniłeś firmę cateringową do udekorowania stołu. Choć danie ma imponujący wygląd, porcje są w rzeczywistości dość proste do wykonania. Aby złożyć przystawkę z różyczek prosciutto, warto zaopatrzyć się w okrągłą formę do biszkoptów. W ten sposób powstaną idealnie okrągłe kanapki.

Przygotuj się:

  • 8-10 kromek cienkiego białego chleba;
  • 8-10 plasterków prosciutto;
  • 8-10 liści bazylii;
  • 2 łyżki pasty z koziego (innego) sera;
  • 1 łyżka miodu.
Przystawka w zaledwie 20 minutPrzygotowanie

:

  1. Mając wszystko, czego potrzebujesz pod ręką, przygotujesz wspaniałą przystawkę w zaledwie 20 minut.
  2. Pokrój chleb na kółka za pomocą okrągłej foremki do wycinania ciastek. Z każdej kromki chleba wytnij za pomocą foremki dwa kółka.
  3. Wymieszaj pastę z koziego sera i miód.
  4. Umyte i osuszone liście bazylii pokrój w kółka, używając tej samej formy, której użyłeś do chleba.
  5. Plaster prosciutto złożyć poziomo, lekko skręcić i zwinąć na jednym końcu. W trakcie zwijania zbierz spód, pozwalając górze lekko się rozszerzyć, tak aby wyglądała jak róża.
  6. Ułóż przystawkę od razu na półmisku, od dołu do góry: chleb, warstwa koziego sera, bazylia, kolejna warstwa koziego sera, a następnie kolejny krąg chleba. Na wierzchu ułożyć różaną prosciutto.

Przystawka z pieczonych ziemniaków

Wszystko, co kochasz w pieczonych ziemniakach, możesz teraz zamienić w pyszną przystawkę. Dodatki mogą być dowolne, od sugerowanej kombinacji bekonu po kawior, czerwoną rybę czy salami. Miłośnicy warzyw mogą eksperymentować z grzybami i ziołami. Ta wspaniała przekąska jest gotowa w zaledwie 20 minut. Jeśli upieczesz ziemniaczaną bazę z wyprzedzeniem, jeszcze szybciej!

Przygotuj się:

  • 600g bulw ziemniaka małej i średniej wielkości;
  • 3-5 plasterków bekonu;
  • 3 zielone cebulki;
  • 1-2 ząbki czosnku;
  • ½ łyżki ostrego sera cheddar;
  • 100 ml kwaśnej śmietany lub sosu z kwaśnej śmietany;
  • Oliwa z oliwek, sól, pieprz do smaku.
Przystawka w zaledwie 20 minutPrzygotowanie

:

  1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.
  2. Dużą blachę do pieczenia wysmarować olejem.
  3. Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Dla wygody użyj ostrego noża lub mandoliny.
  4. Umieść ziemniaki w misce, posmaruj lekko oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać.
  5. Piecz plasterki ziemniaków przez 20-25 minut, aż będą miękkie i złociste.
  6. Podczas gdy ziemniaki się pieką, usmaż plastry boczku na złoty kolor, a następnie drobno pokrusz.
  7. Posiekać cebulę, obrać, drobno posiekać czosnek (można go pominąć, jeśli ktoś woli).
  8. Włączyć grill lub wentylator. Posypać równomiernie plastry ziemniaków tartym serem i smażyć przez kilka minut, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać.
  9. Pozwól ziemniakom ostygnąć na blasze przez 5-10 minut i przenieś je do naczynia do serwowania za pomocą łopatki. Kromki mogą się trochę przyklejać, ale zejdą dość łatwo.
  10. Na wierzch połóż łyżkę kwaśnej śmietany, trochę boczku i zielonej cebuli. Możesz też użyć dodatków według własnego gustu i dostępności.

Możesz również polubić:

Przepisy na chrupiące ogórki na zimę na litrowy słoik

Domowe sosy na zimę

11 zastosowań dla cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, polub i wyszukaj smaczne i przydatne pomysły na chefmarket.ru ????

Auchan

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania na Targu Szefów Kuchni❤.

3 kolacje dla dwojga z bezpłatnym
dostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu