Szybki i oryginalny obiad dla całej rodziny

Auchan

Leniwe pierogi z sosem w piekarniku

Proste dania mogą wyglądać pięknie i zaostrzać apetyt. Czy chcesz nauczyć się gotować w ten sposób? Następnie powtórz przepisy na dania boczne w tej publikacji, a będziesz mieć kilka niesamowitych smakołyków na swoim stole. Między innymi należy pamiętać o ugotowaniu pierogów leniwych. Ale nie jak zwykle, tylko zgodnie z naszymi zaleceniami.

Przygotować się do pierogów:

    400 g sera twarogowego; 10 łyżek stołowych mąki; 4 jajka; Sól.

Przygotować sos:

    300 ml. mleka; 1 łyżka mąki; 50 gr. masła; 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej; 150 gr. twardego sera; Sól, pieprz.

Jak gotować:

    Pieczone pierogi leniwe to właśnie to, co możesz zrobić na drugi posiłek dla całej rodziny. Takie danie nabiera delikatnego, kremowego smaku. Z pewnością spodoba się dzieciom. Jeśli chcesz, możesz dodać do ciasta odrobinę cukru. Aby go przygotować, należy utrzeć twaróg z jajkami. Zrób to wygodnie za pomocą popychacza lub w blenderze. Włączamy piekarnik na 180 stopni, wstawiamy do wrzenia patelnię z 1,5-2 litrami wody. Posolić masę twarogową, odmierzyć mąkę. Wymieszać ciasto. W takich przepisach mąki nie powinno się umieszczać więcej niż zalecana ilość. W przeciwnym razie potrawa nabierze charakterystycznego mącznego posmaku. Konsystencja ciasta powinna przypominać gęstą kaszę. Na stolnicę wysypać obficie mąkę. Część ciasta rozsmarować, zwinąć w kiełbaskę. Wilgotnym nożem pokroić kiełbasę na porcje. Zanurzać porcje we wrzącej wodzie. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę po ugotowaniu bazy do drugiego dania. Kontynuuj przepis ze zdjęciami, krojąc w ten sam sposób drugą porcję ciasta. Gotowe pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową na czysty ręcznik. Pozostawić, aby wilgoć mogła wyschnąć. Doprowadzić wodę do wrzenia, wrzucić do niej drugą część pierogów. Gotować w ten sam sposób. Przygotuj sos: rozpuść masło w rondelku. Dodać mąkę, wymieszać. Dodać mleko, ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia, posolić, doprawić orzechami włoskimi i pieprzem. Przepisy na smaczne dania przyrządzane w piekarniku mają szczególny smak. Najważniejsze jest to, aby upiec w odpowiedniej formie. Używaj szkła, ceramiki lub metalu z powłoką zapobiegającą przywieraniu. Dno i ścianki wysmarować masłem. Pierogi układamy w formie, polewamy sosem, na wierzch ścieramy ser. Piec przez 20-30 minut.

Perlovka pieczona w garnkach

Możecie doświadczyć zdumienia, ale z kaszą jęczmienną gotują bardzo smaczne drugie dania. Przepisy ze zdjęciami są proste, ugotowane w multicookerze lub kociołku. Trochę trudniej jest ugotować danie w garnkach, ponieważ ważne jest, aby przestrzegać miary w procesie napełniania. Kasza perłowa podczas gotowania zwiększa swoją objętość. Ale stosując się do naszych zaleceń wyjdziesz cały pyszny i bezbłędny.

Przygotuj się:

    500-700 g miazgi wołowej; 400 gramów prosa perłowego; 2 cebule; 1 marchewka; 100 ml. soku pomidorowego (można zastąpić koncentratem pomidorowym lub pastą pomidorową); 4-5 ząbków czosnku; Pieprz mielony; Sól, olej słonecznikowy.

Jak gotować:

    Perłowa kasza jest bardzo użytecznym i niskokalorycznym produktem, więc nie krępuj się gotować z nią przepisy na drugie dania każdego dnia. Zawsze należy przestrzegać zasady: kaszę należy namoczyć w wodzie na noc. W ten sposób będzie gotowy w połowie czasu. Mięso myjemy i kroimy w drobną kostkę lub paseczki. Cebulę i marchewkę obrać i umyć. Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę w paski julienne. Rozgrzać patelnię z 2 łyżkami oleju słonecznikowego. Na rozgrzaną powierzchnię kładziemy mięso, smażymy na dużym ogniu przez 5-7 minut. Perlovka z wołowiną to coś, co każda gospodyni może przygotować dla 2 osób. Jeśli wątpisz w garnki, gotuj w kociołku. Ale procesy przygotowawcze są takie same. Do mięsa dodać cebulę, marchewkę. Wymieszać, smażyć przez 5-7 minut. Dodać sok pomidorowy (lub pokrojonego pomidora, rozcieńczonego 1 łyżką pasty w wodzie), sól, pieprz. Mieszać pod przykryciem przez 5 minut. Na innej patelni smażyć perlovka przez 5 minut. W ten sposób nabiera jasnozłotego koloru i staje się kruchy. Upiec dwudaniowy przepis w rozgrzanym piekarniku. Teraz jest dobry moment, aby podkręcić temperaturę do 200 stopni. Mięso i kaszę wymieszać w dużej misce, posolić, dodać zmielony liść laurowy, zmiażdżony czosnek. Jeśli jest to możliwe, dodaj trochę oregano i pietruszki dla smaku. Wypełnić garnki polanami do ½ objętości. Dodaj wodę, trochę mniej niż do szyjki. Przykryć pokrywką, piec przez 30 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i gotuj przez kolejne 40 minut.
Możesz również polubić: Chrupiące ogórki przepisy na zimę na litrowy słoik Domowe sosy na zimę 11 zastosowań dla cytryny

Czy podobają Ci się nasze artykuły? Subskrybuj, zdobądź polubienia i szukaj pysznych i przydatnych pomysłów na chefmarket.ru ????

Nowy tydzień - nowe menu! 60 dań do wyboru. Pospiesz się i zamów wszystkie najsmaczniejsze dania w chefmarket❤.