Zupy wegetariańskie - najsmaczniejsze przepisy

W dzisiejszych czasach wielu ludzi nie chce jeść mięsa. Dla takich osób istnieje ogromna lista przepisów bez produktów mięsnych. Przyjrzyjmy się kilku z nich. Porozmawiajmy bardziej szczegółowo o zupach, które są bardzo zdrowe. Ponieważ mają minimum kalorii, wegetariańskie zupy są odpowiednie dla tych, którzy są na diecie.

Zupa z ziołami i serem

Zupa z ziołami i serem

Ta zupa jest łatwa do przygotowania. Nie wymaga dużej ilości składników. Pokażemy Ci każdy krok, jak prawidłowo ją przygotować.

Składniki:

  • Ser - – 100-15 gr;
  • Zieloni;
  • Cebula - – 1 szt;
  • Marchewka - – 2 szt;
  • Ziemniaki - – 5-10 szt;
  • Masło - 50 gr..;
  • przyprawy.

Instrukcje gotowania krok po kroku:

  1. Konieczne jest przygotowanie garnka, w którym będziemy gotować zupę. Włączyliśmy kuchenkę Patelnia z wodą.
  2. Podsmaż cebulę i marchew na oleju na złoty kolor.
  3. Do gotującej się wody dodać cebulę i marchew. Następnie wrzuć w to samo miejsce pokrojone wcześniej ziemniaki.
  4. Gdy ziemniaki się ugotują, dodajemy ser pokrojony w duże kawałki. Nie zapomnij również o dodaniu przypraw.
  5. Następnie mieszamy zupę, aż ser całkowicie się rozpuści.
  6. Nie zapomnij o zieleninie, dodaj ją po całkowitym rozpuszczeniu się sera.
  7. Wyłączyć kuchenkę i odstawić zupę.

Tutaj nasza zupa jest gotowa, można ją jeść z bułką tartą. Najważniejsze jest to, że jest on odpowiedni dla każdego. Zupa jest niskokaloryczna, więc można ją jeść na diecie.

Zupa dyniowa

Zupa dyniowa

Dynia zawiera witaminę A, która jest deficytowa dla osób będących na diecie. Zupa dyniowa smakuje i smakuje wyśmienicie. A co najlepsze, jest łatwy w przygotowaniu. Zupa dyniowa nawet najbardziej wybrednym osobom. Danie jest dobrze sycące i zaspokaja głód.

Składniki:

  • Dynia - 1 szt;
  • Marchew - 2 szt;
  • Cebula - 1 szt;
  • Masło - 50 gr;
  • Sól;
  • Śmietana - 100-150 gr;
  • Do rosołu potrzebujemy cebuli i selera.

Instrukcje gotowania krok po kroku:

  1. Najpierw wstawiamy do gotowania bulion z warzyw. Cebulę i seler włożyć do wody. Nie zapomnij posolić wody.
  2. Dodajemy przegotowanie: na małym ogniu smażymy cebulę do miękkości. Można do tego użyć dowolnego oleju. W ten sam sposób dodajemy do garnka marchewkę. Pokrój go w drobną kostkę. Dusić, aż będzie gotowe.
  3. Podczas gdy wszystko się dusi, pokroić dynię w plastry i kostkę.
  4. Gdy marchewki się ugotują, dodajemy dynię dynię i kontynuować gulasz.
  5. Gdy dynia jest już miękka, wlać ugotowany wcześniej bulion warzywny.
  6. Kiedy wszystko jest już ugotowane, zrób z warzyw purée.

Tutaj nasza pyszna i obfita zupa jest gotowa. Jest to łatwe do i nie wymaga wiele czasu i wysiłku.

Zupa z warzywami

Zupa jarzynowa

Zupę tę można przyrządzić z dodatkiem mięsa, ale ponieważ mamy przepisy bez użycia produktów mięsnych, robimy rosół z warzywami.

Składniki:

  • Cebula - 1 szt;
  • Marchew - 2 szt;
  • Seler naciowy - 1 szt;
  • Cukinia - 1 szt;
  • Olej - 50 gr;
  • Pomidory - 4-5 szt;
  • Bulion warzywny;
  • Sól;
  • Pieprz;
  • Tymianek - 1 gałązka.

Instrukcje gotowania krok po kroku:

  1. Cebulę, seler, marchew, cukinię pokroić na małe kawałki.
  2. Dodaj do rondla olej Dodaj olej na patelnię i dodaj warzywa. Doprowadzić do stanu półgotowości.
  3. Dodajemy obrane ze skórki pomidory i gałązkę tymianku.
  4. Wlać bulion z warzyw. Gotować przez około 20 minut.

Nasza zupa jest gotowa. Polecany jest jako danie wegetariańskie i dietetyczne. Jest to zupa bardzo łatwa do przygotowania.

Zupa cukiniowa z kwaśną śmietaną i mlekiem

Zupa cukiniowa z kwaśną śmietaną i mlekiem

Ten przepis jest bardzo łatwy ale rezultat jest obfitą zupą. Nawet bez mięsa jest bardzo smaczny. Cukinia nada zupie pewnej pikantności.

Składniki:

  • Cukinia - 2 szt..;
  • Marchewki - 2 sztuki ..;
  • Cebula - – 1szt;
  • Czosnek - 2 szt;
  • Koperek;
  • Ryż - 200 gr..;
  • Mleko - 150g ..;
  • Kwaśna śmietana - 50g.;
  • Mąka - 100g.;
  • Jajko - 1 szt. ;
  • Sól;
  • Masło - 50 gr;
  • Pieprz.

Do bulionu warzywnego użyj cebuli, marchewki i specjalnych przypraw.

Instrukcje gotowania krok po kroku:

  1. Przygotować warzywa do ugotowania zupy.
  2. Przygotować wywar z połowy cebuli, jednej marchewki i przyprawy.
  3. Posiekać resztę cebuli, cukinię i czosnek. Podsmażamy je na złoty kolor i dodajemy mąkę. Lekko podsmażyć.
  4. Wrzuć wszystko do bulionu.
  5. Opłucz ryż i wsyp go do bulionu warzywnego.
  6. Wymieszać kwaśną śmietanę z mlekiem. Wlać masę do naszej zupy.
  7. Wbić jajko do miski i wymieszać.
  8. Kiedy ryż jest gotowy, wlej do garnka jajko.
  9. Posiekaj zioła i wrzuć je do garnka.

Oto kilka przepisów, które spodobają się każdemu.

3 kolacje dla dwojga z bezpłatnym
dostawa za 1990 rubli. Wyświetl menu
Auchan